„Ryto Balsas“ apie mūšį su „Žalgiriu“: „Motiejūnas galės tai išnaudoti ir vizitui į Seimą su išmaldos prašymu“

„Ryto Balsas“ apie mūšį su „Žalgiriu“: „Motiejūnas galės tai išnaudoti ir vizitui į Seimą su išmaldos prašymu“

Vilniaus „Rytas“ (17/5) iki didžiosios pertraukos apsisunkino reikalus, tačiau po jos perėmė rungtynių kontrolę ir „Betsafe-LKL“ namų mače 81:67 (21:22, 15:23, 18:6, 27:16) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ (15/8).



Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Tai jau tampa tendencija – du kėlinius liūdnai atrodantys „Ryto“ vyrai po ilgosios pertraukos sužvėrėja. Taip nutiko ir šįvakar – 81:67 įveiktas Panevėžio „Lietkabelis“. Beje, ši pergalė yra labai svarbi turnyrinės lentelės prasmė – prieš panevėžiečius jau turime 3 pergalių persvarą, tad jei nenutiks kažko donaldiško, dėl antrosios vietos kovosime su „Juventus“.

O dabar grįžkime į rungtynes. Kuo savo krepšininkus per ilgąją pertrauką motyvuoja Giedrius Žibėnas, vis dar yra paslaptis. Vilniečiai šįvakar per trečiąjį kėlinį praleido vos 6, per ketvirtąjį – 16 taškų. 22 taškai per antrąją rungtynių pusę – saldus „Ryto“ komandinės gynybos produktas. Beje, per pastarasias ketverias rungtynes, „Ryto“ gynyba antrojoje mačų pusėje praleidžia vos 29,5 taško. Tai – super solidus skaičius.


Kur buvęs kur nebuvęs, apie save priminė Mindaugas Girdžiūnas. Sužaidęs eilę blankių rungtynių, klaipėdietis ramiu veidu sulesė 5 tritaškius iš 6 ir, realiai, dviem taikliais metimais uždarė rungtynes.

Bravo galime ištarti ir Ivanui Buvai – kroatas šiandien dominavo prieš serbiškos mokyklos atstovą Dorde Gagičių. Jei taip ir toliau, tai Ivaną galėsime vadinti jei ne geriausiu, tai bent jau TOP-3 sezono pirkiniu.

Na, ir baigiant gerų dalykų temą – 10 balų už rungtynes Arnui Butkevičiui. 25 naudingumo balai ir viso labo vienas netaiklus metimas iš 7. Kapitonas toliau demonstruoja puikią sportinę formą ir belieka tikėtis, kad ji tokia išliks iki sezono pabaigos.

Šiandien kiek nuvylė Augustas Marčiulionis. Nežinome, ar jaučiate tą patį, bet lūkesčiai Augiui auga su kiekvienomis rungtynėmis. Šiandien jaunuolis neatrodė užtikrintai – dažnai užstrigdavo su kamuoliu įsiveržęs į baudos aikštelę, o jam vadovaujant ekipos žaidimui įgijome tik 4 taškų persvarą.

Iš pirmo žvilgsnio, Martyno Echodo pasirodymas neatrodo prastas – 12 atkovotų kamuolių ir 11 naudingumo balų. Tačiau įsigilinus į statistiką – viso labo trys taiklūs dvitaškiai iš dešimties ir tik viena išprovokuota pražanga. Priežastis – tiesiog akis badantis Marčiaus noras užbaigti atakas pačiam. Echodas jau kurį laiką visiškai nebando atmesti kamuolio gynėjams po atkovoto kamuolio ir per jėgą bando laužti varžovų gynybą. Deja, dažniausiai jis tą daro nesėkmingai – panašiai buvo ir šįvakar.

All in all, geros rungtynės, svarbi pergalė ir augantis laukimas – jau kitą savaitgalį laukia akistata su dabartiniu čempionato lyderiu. Išvyką į sostinę to klubo vadovas galės išnaudoti ir vizitui į Seimą su išmaldos prašymu“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: