„Žalgirio metraštis“: „Grigonio formos kritimas ir galimas „pasisaugojimas“ - šiek tiek liūdina“

„Žalgirio metraštis“: „Grigonio formos kritimas ir galimas „pasisaugojimas“ - šiek tiek liūdina“

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną užbaigė užtikrinta pergale. Kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 93:78 (27:14, 25:33, 22:13, 20:18) įveikė Atėnų „Panathinaikos“.



Šis mačas Eurolygoje su „Žalgirio“ marškinėliais veikiausiai buvo paskutinis komandos lyderiui Mariui Grigoniui, kuris kitą sezoną turėtų rungtyniauti Maskvos CSKA klube.

Apie tai pasisakyti nusprendė „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„M. Grigonis sužaidė veikiausiai paskutines rungtynes Eurolygoje su "Žalgirio" marškinėliais. Nors jis šiame sezone buvo tikras komandos lyderis ir už labai daug ką turėtume būti jam dėkingi, visgi neraminančių dalykų pastebėti galime.


Pirmoje nuotraukoje matote, kokius rezultatus Marius demonstravo per pirmus 29-is susitikimus, o antroje - per paskutinius penkis, kai, tikėtina, susitarimas su naujuoju klubu jau buvo pasiektas (rezultatų prastėjimas tokiomis aplinkybėmis yra suprantamas ir dažnai pateisinamas).

Matome labai ryškų Mariaus rezultatų kritimą ir galimą traumų vengimą po to, kai komandos šansai patekti į atkrintamąsias jau buvo mažėjantys.

Vienintelis statistikos šuolis - rezultatyvių perdavimų grafoje. Tai rodo, kad Marius labiau buvo linkęs asistuoti komandos draugams, nei veltis į fizinį kontaktą su varžovais krepšį atakuojant pačiam.

Nors manau, kad Marius buvo šių metų stebukladarys ir labai džiaugiuosi jo buvimu komandoje, bet toks fizinės formos kritimas ir galimas "pasisaugojimas" - šiek tiek liūdina.

O ką manote Jūs?

PS. Tiems, kuriems atrodo, kad tai, ką parašiau, - baisi kritika Mariui: Grigonis yra geriausia, kas galėjo nutikti komandai po Šaro išėjimo ir jis yra vertas kiekvieno milijono užsienyje, kurio nepajėgsime mokėti namuose. Tai yra bandymas suprasti kritusios sportinės formos priežastis. Taika“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: