„Žalgirio metraštis“: „Ar Jūs čia rimtai? T. Sedekerskis tampa pašaipų objektų“

„Žalgirio metraštis“: „Ar Jūs čia rimtai? T. Sedekerskis tampa pašaipų objektų“

Praėjusį šeštadienį Tokijo žaidynių vyrų krepšinio turnyrą laimėjo favorite laikyta JAV rinktinė. Ji finale 87:82 (22:18, 22:21, 27:24, 16:19) pranoko Prancūzijos krepšininkus ir ketvirtą kartą iš eilės tapo olimpiniais čempionais.



Po olimpiados krepšinio ekspertai įvairiuose tinklalaidėse („podkastuose“) dalijosi savo įžvalgomis bei nemažai dėmesio skyrė Lietuvos rinktinės puolėjui Tadui Sedekerskiui.

Pašnekovai traukė per dantį, kaip T. Sedekerskis būtų galėjęs sustabdyti kitų rinktinių lyderius.

Primename, kad T. Sedekerskis nepateko į galutinį rinktinės dvyliktuką bei nežaidė Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyre. Būtent šis puolėjas buvo įvardijimas, kaip pagrindinis žaidėjus, kuris galėjo pristabdyti Slovėnijos rinktinės lyderį Luką Dončičių.


Apie tai pasisakyti nusprendė ir „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kas čia per absurdai vyksta? Tadas Sedekerskis tampa pašaipų objektų visuose krepšinio podcast'uose dėl to, kad yra gynybinio plano žaidėjas ir į jį buvo dedamos viltys pristabdyti Dončičių finaliniame atrankos į Olimpines turnyre Kaune.

Tadas trenerio sprendimu buvo atkabintas nuo komandos ir neturėjo galimybių pademonstruoti savo talento aikštelėje svarbiausiame mums mače. Tačiau ar tai yra priežastis šaipytis iš Tado sugebėjimų? Veikiau kita pusė tos pašaipos nusipelnė.

Basketnews, 15 min., O, dangau podcast'uose, kai kalbama apie Duranto, Milso ar to paties Dončičiaus super pasirodymus Olimlinėse, nuskamba juoko lydima frazė: "Tai Sedekerskis tikriausiai būtų sustabdęs".

Ar Jūs čia rimtai, vyrai? Jūs kritikuojate žmones, kurie kiek per ilgai juokėsi iš "Pamakaluojam ką nors", o patys tris savaites be sustojimo nepelnytai juokiatės iš Tado, kuris (dar kartą kartoju) net neturėjo galimybės tų savo gynybinių savybių pademonstruoti aikštelėje.

Primenu, kad tas rungtynes, kuriose ir nurėjome matytį žaidžiantį Tadą, mes visgi pralaimėjome slovėnams, nes niekas nesugebėjo sustabdyti Lukos, kuris pelnė 31 tašką ir surinko trigubą dublį. Ir dabar mes esame palikti tik spėlioti, ar Tado fizinė jėga ir jaunatviška energija nebūtų nuvarginusi Lukos labiau nei ta nevykusi gynyba, kurią taikė treneris be jo?

Ir tai tikrai nėra priežastis kiekvienoje tinklalaidėje švaistytis "Tai gal Sedekerskis būtų uždengęs". Gal ir būtų. Mes to nežinome. Tik tikiuosi, kad sužinosime ateityje.


PS. Vienos tiesos nebūna. Tie, kurie mano, kad šaipomasi iš situacijos ir žmonių, kurie Tadą aukštino, esu tikras, iš dalies gali būti teisūs. Tačiau taip buvo pradžioje, kai tik buvo pradėta gilintis į situaciją. Visgi dabar, kai praėjo tiek laiko, o tema eskaluojama dažnai, tai virsta į folkloru, kuriame labai neigiamai atrodo pats Tadas. O jeigu kažkas tave pradeda suprasti "neteisingai", vadinasi, neteisinga siunčiama žinutė. Tai va taip“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: