R. Jokubaitis tikisi dar sugrįžti į „Žalgirį“: „Spėjau pamilti šį klubą, fanus, miestą“

R. Jokubaitis tikisi dar sugrįžti į „Žalgirį“: „Spėjau pamilti šį klubą, fanus, miestą“

Zalgiris ir Barcelona nuotr.

Barselonos krepšininkai trečiadienį susirinko į pirmąją treniruotę ir pradėjo pasiruošimą 2021/2022 metų sezonui.



Pirmose treniruotėse dėmesys bus skiriamas fiziniam pasirengimui, traumų prevencijai, darbui treniruoklių salėje, bei sugrįžimui į darbinį ritmą.

Komandos gretose kol kas sportuoja tik 9 pagrindiniai ekipos žaidėjai, tarp kurių yra ir lietuvis Rokas Jokubaitis.

Mūsiškis į Barseloną atvyko tiesiai iš NBA Vasaros lygos, kur atstovavo Niujorko „Knicks“ ekipai. Čia lietuvis vidutiniškai pelnydavo po 6,3 taško.


Po treniruotės žaidėjas prisistatė klubo gerbėjams.

„Esu labai sužavėtas ir džiaugiuosi, kad galėsiu žaisti šiame neįtikėtiname klube artimiausius kelius sezonus. Labai laukiu, kuomet galėsiu išbėgti į aikštelė jūsų akivaizdoje „Palau Blaugrana“ arenoje ir stengtis dėl jūsų“, - teigė atletas.

Prieš išvykdamas į „Barceloną“, R. Jokubaitis nevengė pripažinti, jog nuspręsti palikti Lietuvą bei žaliai-baltų klubą jam buvo ypač sunku, tačiau R.Jokubaitis neatmetė galimybės į komandą sugrįžti ateityje.

„Tai buvo nelengvas sprendimas: šis klubas man davė labai daug. Turiu palikti Lietuvą, kur man ypač gera: spėjau pamilti šį klubą, fanus, miestą. Sudėtinga, bet tikrai tikiu, kad dar grįšiu į Kauną. Bent jau to norėčiau“, – sakė R.Jokubaitis.

R.Jokubaitis teigė, jog trenerio Martino Schillerio pasitikėjimas, suteiktos minutės bei „Žalgiryje“ įgyta patirtis prisidėjo prie sėkmingo jo pasirodymo atrankos turnyro kovose.

„Jau ne vieną kartą sakiau treneriui, jog esu labai jam dėkingas. M.Schilleris man davė neeilinę galimybę ir labai manimi pasitikėjo, – teigė R. Jokubaitis. – Lygindamas save sezono pradžioje su žaidėju, kuris esu dabar, suprantu, jog patobulėjau. Manau, kad dėl to manyje atsirado drąsos, ir jog ji man labai padeda žaidžiant rinktinėje.“





Krepsiniozinios.lt ir Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: