„Ryto Balsas“ apie M. Normantą: „Labai smagu, kad vyrukas grįžo namo!“

„Ryto Balsas“ apie M. Normantą: „Labai smagu, kad vyrukas grįžo namo!“

RytasVilnius.lt nuotr.

Lenkijoje vykusiame "Anwil Basketball Cup" turnyre triumfavo abi pergales iškovojęs Vilniaus "Rytas".



Giedriaus Žibėno auklėtiniai 89:61 (24:9, 26:15, 14:22, 25:15) nepasigailėjo šeimininkų Vloclaveko "Anwil" krepšininkų.

Pirmajame draugiškame mače vilniečiai 103:74 sutriuškino Gdynės "Asseco Arka" ekipą.

Po šio turnyro pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Vilniaus „Rytas“ antrą kartą per dvi dienas sutriuškino dvi Lenkijos ekipas ir tuo baigė savo draugiškų rungtynių ciklą Lenkijoje. Tai buvo pirmas šansas pamatyti naujai sukomplektuotą komandą, tad galime pateikti kelis pastebėjimus. Tai buvo tikros draugiškos priešsezoninės rungtynės – daug pastangų, daug noro, bet akivaizdus kokybės trūkumas – nėra ko norėti, juk visgi dar yra nemažai laiko iki oficialaus sezono starto.

Labai gaila, kad aikštėje šiandien neišvydome Vaido Kariniausko, o dar labiau gaila dėl to, kas nutiko Jarvisui Williamsui. Naujas galvos skausmas ekipos vadovams. Žinoma, kol nėra išsamių tyrimų tiesiog tyliai pasimelskime ir tikėkimės geriausios, bet vaizdas buvo labai nesmagus.

Iš dalykų, kurie džiugina – Ivanas Buva. Jei aukštaūgis demonstruos tokį norą, nerodys „ožių“ – tai sezonas jam turėtų būti labai geras. Individualiai sustabdyti jį yra sunku, o bent šiandien dvigubinimai baigdavosi sėkmingais nusimetimais įkertančiam žaidėjui.

Arnas Adomavičius – vyrukas įgauna vis daugiau pasitikėjimo, o tai akivaizdu leidžia drąsiai jaustis aikštelėje. Arnas nebijo mesti, yra gana kibus gynyboje ir nors kojos dažnai vėluoja dėl netinkamos pozicijos užsiėmimo, bet tai gana lengvai pataisoma. O demonstruojant tokį lygį minutės bent jau prieš antros pusės komandas LKL yra garantuotos.

Tanneris Leissneris – džiugina tai, kad žmogus ne tik turi potencialo puolime, bet gynyboje tikrai nebijo kontakto ir nėra opcija, kurią galima atakuoti. Nebūtų staigmena, jei pasitvirtinus Jarviso traumos spėlionės, Tanneris turės bent trumpomis akimirkomis pažaisti centru. Tai neturėtų būti problema, toks penketas turėtų būti mobilus ir greitas.

Na ir žinoma, Margiris Normantas. Bičas, kuris gali nepataikyti, jam gali nesisekti rengti derinį, bet jis visada atiduos visą save kiekviename centimetre. Tiesiog įsikabins į gynėją taip, kad pastarasis galvotų tik apie greitesnį kamuolio atsikratymą. Labai smagu, kad vyrukas grįžo namo!

O dabar laukiame kitų draugiškų rungtynių ir linkime komandos trenerių štabui kantrybės!“, - rašė „Ryto Balsas“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: