„Ryto Balsas“: „Vienas iš didesnių „Ryto“ komplektacijos nesusipratimų yra A. Butkevičius“

„Ryto Balsas“: „Vienas iš didesnių „Ryto“ komplektacijos nesusipratimų yra A. Butkevičius“

RytasVilnius.lt nuotr.

Vilniaus „Rytui“ nepavyko iškovoti namų arenoje vykusios „Vikinglotto taurė 2021“ taurės. Lietuvos vicečempionai prarado turėtą iniciatyvą ir nusileido Latvijos čempionui Rygos VEF rezultatu 87:88 (21:23, 24:11, 15:27, 27:27).



Po šio mačo pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Draugiškas turnyras Vilniuje Ryto fanams leido pirmą kartą šį sezoną gyvai pamatyti naujai suburtą komandą, tačiau džiaugsmą dėl artėjančio LKL starto temdė pamatytos neramios tendencijos.

Jei pirmieji du mačai prieš išties ne pačius pajėgiausius varžovus nuteikė gan pozityviai, tai vakar diena išryškino ir nemažai problemų. Rygos VEF, lyginant su pernai metais, atrodo susilpnėjusi komanda, kuriai pakartoti savo praėjusio sezono pasiekimus Čempionų lygoje vargu ar pavyks, bet net ir tokio lygio varžovas kėlė daug problemų.


Taip, priekinėje linijoje akivaizdžiai trūksta rotacijos, nes Martynas Pacevičius neatitinka reikiamo lygio, o dviejų, pripažinkime, išties solidžiai atrodančių, T. Leisnerio ir I. Buvos, yra tiesiog per mažai. Belieka tikėtis, kad D. Zavackui ir kompanijai pavyks rasti reikiamo tipo ir lygio žaidėją.

Didžiausios problemos mače su VEF išryškėjo gynėjų linijoje, kuriai akivazdžiai trūksta individualaus talento puolime. Tiek V. Kariniauskas, tiek M. Normantas yra geri žaidėjai gynyboje, tačiau puolime nė vienas iš jų neturi pakanakamai talento ir įgūdžių rinkti taškus susidūrus su solidesne ir geriau organizuota gynyba. Pernai sezoną pradėję D. Jacksonas ir A. Goudelockas gal ir nusileido lietuvių duetui gynyboje, bet lyginti puolimo ir kūrybos potencialo net neverta. M. Girdžiunas yra geras atsarginis žaidejas, galintis rinkti taškus, bet tiek ankstesniais metais, tiek ir dabar, ryški tendencija, kad jis juos renka prieš žemesnio lygio klubus, o susidūrę su rimtesniais varžovais lieka savo paties šešeliu.

Naujokas TJ Starksas paliko tai pat dviprasmišką ispūdį: jo atletiškumas, gebėjimas žaisti vienas prieš vieną ir aišktės matymas paliko gerą įspūdį,  bet pasimetimas komandinėje gynyboje, stabilaus metimo iš distancijos nebuvimas bei tikriausiai kiekvienam naujokui Europos krepšinyje būdingos mentalinės klaidos, verčia nerimauti. Tai žaidėjas, turintis perspektyvos tobulėti, bet ar Ryto vadovai turės kantrybės jį ugdyti, parodys laikas.

Vienas iš didesnių komandos komplektacijos, drąsiai pasakysime, nesusipratimų, yra turint žaidėjų algoms tik šiek tiek daugiau nei 1 mln. eurų, net ketvirtadalį šios sumos skirti vienam žaidėjui. Taip, Arnas yra kapitonas, lietuvis, rinktinės žaidėjas, bet ar labai blogai atrodytų Ryto trečia pozicija tik su puikiai žaidžiančiu Radzevičiumi ir Ulecku? Jei Arnas būtų žaidėjas, stabiliai renkantis taškus, tada tokių klausimų nekeltumėme, tačiau mokėti žaidėjui, rungtyniančiam lengvojo krašto pozicijoje, kuri šiuolaikiniame krepšinyje labai retoje komandoje yra svarbi ir brangiai apmokama, yra sunkiai suprantama. Palyginimui, trys pagrindiniai komandos gynėjai uždirba tiek, kiek Butkevičius. Didesnių pinigų investavimas į gynėjų grandį, mūsų nuomone, skambėtų daug logiškiau.

Taip, komanda dar nesusižaidusi ir dauguma žaidėjų dar nėra savo optimalioje formoje, bet nerimo ženklų yra išties nemažai. Tikėkimės, kad mūsų nuogastavimai nepasitvirtins“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: