„Ryto Balsas“ įgėlė žalgiriečiams: „Pergalė yra pergalė – bent jau dviejų pratęsimų neprireikė“

„Ryto Balsas“ įgėlė žalgiriečiams: „Pergalė yra pergalė – bent jau dviejų pratęsimų neprireikė“

Vilniaus „Ryto“ (2/0) komanda jau turėjo tvirtą pranašumą, bet pabaigoje jį išbarstė ir turėjo paplušėti dėl antrosios pergalės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Giedriaus Žibėno auklėtiniai namų rungtynėse 79:76 (17:16, 23:15, 26:14, 13:31) įveikė „Šiaulius-7bet“ (1/2).



Po šio mačo pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Įsivaizduokime situaciją: esate „Ryto“ žaidėjas, po trijų kėlinių pirmaujate 21 taško persvara, žaidžiate prieš LKL antros lentelės pusės komandą, sirgalių pilna arena užsivedusi iki maksimumo, skamba dainos, plojimai. O jūs ką? Pralaimit ketvirtą kėlinį 13:31.

Pergalė prieš „Šiaulius“ visai nenudžiugino. Kai po trijų kėlinių pradėjome dėlioti gaires šiam tekstui, norėjosi pagirti komandą už superinę gynybą, visai neblogą puolimą ir labai gerą kovą aikštėje. Tačiau ketvirtasis kėlinys viską nubraukė.


Bet pradžioje apie mūsų naujoką Kennethą Speedy Smithą. Atrodo, kad šitas bičas turi daug potencialo. Nors šiandien baisiai nepataikė, metimų selekcija buvo tikrai gera – tik laiko klausimas, kada bent du iš tų penkių nepataikytų tritaškių bus taiklūs. Amerikiečio aikštės matymas tikrai palieka gerą įspūdį – staigūs ir tikslūs „skersi“ perdavimai metikams, kamuolio įmetimai kertantiems į baudos aikštelę. Pora gerų perdavimų nuėjo perniek, kai jų nelaukė komandos draugai. Reikės šiek tiek laiko, kol Kennethas pripras prie komandos ir komanda pripras prie jo.

O pats komandos žaidimas buvo pakankamai statiškas. Daug atakų, kuriose kamuolys tiesiog buvo įmetamas Ivanui Buvai, o šis reikalus spręsdavo vienas. Okey, prieš tokius „Šiaulius“ tai pakankamai veikė, nes Vania surinko 20 taškų, realizuodamas kiek daugiau nei kas antrą dvitaškį, tačiau vargu ar sezono metu tai galėtų būti nuolatinis puolimo akcentas.

„Rytas“ vis dar nebėga taip, kaip galėtų. Puolime komanda vis dar atrodo sunkokai, žinoma, prie to prisideda ir prastas tritaškių pataikymas (tik 7 iš 30). Kitas dalykas – šiose rungtynėse „Rytas“ vėl buvo priverstas žaisti praktiškai be įžaidėjų. Smithas į komandą atvyko prieš kelias dienas, tad rimta opcija kol kas jo nereikėtų laikyti, Margiris ir Girdžiūnas yra labiau combo gynėjai nei įžaidėjai. O štai mūsų pagrindiniu įžaidėju turėjęs būti Vaidas Kariniauskas ir vėl rungtynes praleido be sportinės aprangos. Darosi baugu, nes tai šiokia tokia tendencija – kas antros rungtynės praleidžiamos, panašu, dėl sveikatos problemų.

Pagaliau Martynas Pacevičius įėjęs į aikštę žaidė krepšinį, pataikė iš po krepšio ir susirinko savo taškelius. Norisi palinkėti jam nenuleisti rankų ir toliau sunkiai dirbti, kad tokie pasirodymai taptų ne atsitiktinumais, o įprastu reikalu.

Kaip rašė vienas Facebooko komentatorius, pergalė yra pergalė – bent jau dviejų pratęsimų neprireikė. O baigiant norėtųsi pasakyti vieną dalyką. Prisiminkime praėjusį sezoną – šlavėme varžovus po 30 taškų, svaigom, kokia nereali mūsų komanda. Ir kas iš to? Kitos rungtynės lygiai po savaitės namuose su „Juventus“. Pirmyn, pirmyn – Sostinė su Jumis!“, - rašė „Ryto Balsas“.





 Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: