„Žalgirio“ raktas į pergalę prieš ASVEL: M. Fallo gyvenimo apsunkinimas ir E. Mudiay nusiteikimas

„Žalgirio“ raktas į pergalę prieš ASVEL: M. Fallo gyvenimo apsunkinimas ir E. Mudiay nusiteikimas

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ pradeda naująjį Eurolygos sezoną. Pirmuoju kauniečių varžovu bus Vilerbano „ASVEL“ ekipa. Savąjį žaidimą sezono pradžioje sunkiai randantys Martino Schillerio auklėtiniai savo kelią Europoje pradeda nuo švaraus popieriaus lapo. Ekipos tikslas – laimėti rungtynes „savoje lygoje“, prieš ekipas, su kuriomis galima kovoti, o Vilerbano ekipa, žiūrint į sudėtį bei jų problemas atrodo yra toje pačioje lentynoje su kauniečiais. Šansas geras, o ar pavyks juo pasinaudoti išvysime šį vakarą 21:00 val. Lietuvos laiku.



Davidas Lighty bei Paulas Lacombe du traumuoti bei rungtynėse savo klubui padėti greičiausiai negalėsiantys „ASVEL“ ekipos krepšininkai. 33-ejų bei 31-erių metų nemažai Eurolygos patirties sukaupę krepšininkai yra itin svarbi Vilerbano ekipos detalė, turint omenyje, jog šiame sezone ekipą papildė gausus būrys perspektyvaus jaunimo – statyti viską ant jų, ypatingai jau pirmose Eurolygos rungtynėse, gali būti pražūtinga.

RAKTAS Į PERGALĘ

M. FALLO GYVENIMO APSUNKINIMAS


Praėjusiame sezone „Žalgirio“ ekipos aukštaūgiams sunkiai sekėsi tvarkyti su Youssoupha Fallu, lygiai tokiu pat bėdų buvo ir su kitu 220 cm ūgio krepšininku – Moustapha Fallu. Žvelgiant į „ASVEL“ sudėtį, komandą papildęs Youssoupha yra vienas žmogus po krepšiu galintis stabdyti Joffrey Lauvergne‘ą, tad nuo gero prancūzo pasirodymo šį vakarą priklausys labai daug.

Jeigu „Žalgirio“ aukštiems žaidėjams pavyktų priversti 221 cm ūgio milžiną dirbti abejose aikštės pusėse bei rinktis pražangas – tai neabejotinai priartintų kauniečius link pergalės, kadangi žaidėjai galintys keisti pagrindinį vidurio puolėją – arba itin jauni, arba akivaizdžiai žemesnio lygio.

L. LEKAVIČIAUS „DU PRIEŠ DU“

Besiruošiant Eurolygos startui, šiame sezone „Žalgiris“ žaidė nemažai kontrolinių rungtynių bei tris „Betsafe-LKL“ rungtynes, pastebėtina, jog itin efektyviu du prieš du žaidimu visą savo karjerą žaidimu garsėjęs Mantas Kalnietis – kol kas sunkiai randa tarpusavio supratimą su žemiau krepšio besileidžiančiais aukštaūgiais. Akivaizdu, jog efektyvumo neprideda – Mantą kamavusios sveikatos problemos, tad kol kas visų dėmesys krypsta į nuo suolo kylantį greitąjį Luką Lekavičių.

Lukas labiau orientuotas į taškų rinkimą, nei kamuolio skirstymą bei žaidimo kūrimą, tačiau tai nebūtinai yra trūkumas. Turint omenyje, kad varžovų aukštaūgis yra 221 cm ūgio milžinas, itin greiti bei į baudos aikštelę po „du prieš du“ derinio galintys žaidėjai yra peilis tokio ūgio centrams. Moustapha Fallas turės nemažą galvos skausmą, jeigu Lukas bus aktyvus, o kad Martinas Schilleris vienam aštriausių savo komandos žaidėjui yra numatęs tokią užduotį – neabejojama.

E. MUDIAY NUSITEIKIMAS/PRISITAIKYMAS

Prieš atvykdamas į Kauno „Žalgirį“ Emanuelio Mudiay komanda prašė duoti žaidėjui laiko ir nesitikėti, jog šis vers kalnus jau pačioje pradžioje. Pirmosios kontrolinės rungtynės suteikė daug vilčių, jog amerikietis gali būti efektyvus čia ir dabar, tačiau pamačius daugiau tapo aišku, kodėl dar prieš sezoną buvo atėjęs toks prašymas. Mudiay reikia laiko, reikia priprasti prie siauresnės aikštelės, prie kitokių gynybinių sistemų, kai baudos aikštelėje susispaudžiantys varžovai neleidžia tau tiesiog įveikus savo tiesioginį oponentą vienas prieš vieną rinkti taškų iš po krepšio. Emanueliui reikia laiko, bet to laiko „Žalgiris“ nelabai turi, sezono starte gavus savo lygio varžovą, kuris dar ir nukraujavęs – tu privalai pasiekti maksimumą – parsivežti iš Prancūzjos pergalę.


„Žalgirio“ atakų organizatoriaus fiziškumas nekelia jokių klausimų, Mudiay neabejotinai pridarys labai nemažai problemų jį šį vakarą ginsiantiems „ASVEL“ žaidėjams, įsivaizduokite prie Emanuelio 32-ejų metų  Antoine Diot. Svarbiausiu klausimu išlieka „Žalgirio“ įžaidėjo nusiteikimas bei adaptavimasis prie Eurolygos krepšinio.





Betsafe

Video rekomendacijos: