Po karjeros mačo J. Valančiūnas užsidirbo naują pravardę - „Dirkas Valančiūnas“

Po karjeros mačo J. Valančiūnas užsidirbo naują pravardę - „Dirkas Valančiūnas“

Būdamas 29 metų, Jonas Valančiūnas pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą ir NBA meistrus mokė, kaip reikia krepšį atakuoti iš trijų taškų zonos.



Naujojo Orleano „Pelicans“ (6/17) aukštaūgis iš Lietuvos per rungtynes su Los Andželo „Clippers“ švytėjo visu ryškumu: 39 taškai (karjeros rekordas), septyni pataikyti tritaškiai (karjeros rekordas) iš 8 ir 15 atkovotų kamuolių.

Jo atstovaujama Naujojo Orleano komanda svečiuose 123:104 (37:22, 30:30, 23:26, 33:26) nugalėjo Los Andželo „Clippers“ (11/10) krepšininkus.

J. Valančiūnas per 32 minutes pataikė 8 dvitaškius iš 16, 7 tritaškius iš 8, abu baudų metimus, taip pat dar atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė du kamuolius ir kartą suklydo.

Po monstriško JV mačo „Pelicans“ vyriausiasis treneris Willie Greenas teigė, kad JV sulaukė ir naujos pravardės.



„Žinote, vaikinai jį pavadino Dirku Valančiūnu. Mes norime, kad jis mestų į krepšį, kai yra laisvas. Jis vis dar nori žaisti ant ūselio, turi daug jėgos. Jis labai atletiškas žaidėjas. Mes ir toliau dirbsime, kad galėtume su juo išplėsti aikštelę“, - teigė W. Greenas.

Pats J. Valančiūnas nesureikšmino savo pasirodymo.

„Esame jauna komanda, kurioje visi esame lygus. Turime daug dirbti bei dalintis kamuoliu. Nesvarbu, ar varžovas yra „Clippers“, ar kita komanda.

Kalbant apie šias rungtynes, tiesiog rungtyniavau kietai. Jaučiau metimą, todėl mečiau, kai buvau laisvas. Svarbiausia, kad įkrito.

Turime toliau dirbti, mes sunkiai dirbame kiekvieną dieną treniruotėse. Geri dalykai ateis, jei ir toliau tai darysime

Aš ne Dirkas, aš vis dar esu Jonas. Aišku, kiekvienas nori būti Dirku, bet man dar reikia daug dirbti, kad būčiau jo lygio“, - pasakojo J. Valančiūnas.

Tuo metu JV komandos draugas Brandonas Ingramas pripažino, kad J. Valančiūnas buvo lyg gyvatės galva.


„Jonas sužaidė sėkmingai. Jis demonstravo daug energijos puolime. Jis yra išprotėjęs. Smagu, kad JV atsipalaidavo ir mėgavosi žaidimu. Šįkart Jonas buvo gyvatės galva“, - vaizdžiai komentavo B. Ingramas.



Po šio mačo J. Valančiūnas susigrąžino taikliausio NBA sezono snaiperio vardą. Mūsiškis vidušiniškai per rungtynes išmeta po 2,7 tritaškio ir meta net 51,7 proc. taiklumu.

Verta paminėti, kad JV gali tapti pirmuoju vidurio puolėju NBA istorijoje, kuris sezoną gali baigti su 45 proc. taiklumu išmetant bent po du tritaškius per mačą.


Taip pat J. Valančiūnas nuo 1996-1997 metų sezono tapo tik šeštuoju žaidėju, kuris per pirmąją rungtynių pusę pataikė 7 tritaškius.

Lietuvis taip pat įsirašė į NBA įstoriją ir kaip pirmasis žaidėjas, pataikęs 7 tritaškius ir sugriebęs 7 kamuolius puolime. Iki šiol tai nebuvo pavykę niekam.

Kviečiame pažiūrėti Jono Valančiūno žaidimo epizodus:











Krepsiniozinios.lt ir Alfa.lt

Video rekomendacijos: