M. Hezonja neįsivaizduoja Šaro ar Ž. Obradovičiaus NBA: „Greitai gautų po smūgį ir būtų atleisti“

M. Hezonja neįsivaizduoja Šaro ar Ž. Obradovičiaus NBA: „Greitai gautų po smūgį ir būtų atleisti“

VTB, Barcelona nuotr.

Kazanės UNIKS ekipos žvaigždė Mario Hezonja davė interviu Joe Arlaucko laidoje „The Crossover“, kurioje atskleidė, jog neįsivaizduoja Šarūno Jasikevičiaus ir Željko Obradovičiaus NBA vyr. trenerio kėdėje.



„Jau antroje treniruotėje jie gautų po smūgį ir greitai po to būtų atleisti. Tai sakau atvirai ir nuoširdžiai“, – teigė M. Hezonja.

Tiesa, M. Hezonja pripažino, jog tiek Š. Jasikevičius, tiek Ž. Obradovičius yra verti dirbti aukščiausiame lygyje, tačiau NBA aplinkoje jų darbo metodų krepšininkai nesuprastų.

„Aš nekalbu, kokie jie yra geri treneriai, aš noriu pasakyti, kaip ten reaguoja žaidėjai. Željko ir Šaras tikrai nėra problema, jie yra tokie, kokia yra čia. Bet NBA yra kita istorija. Jiems turėtų būti suteiktas šansas NBA bent pabandyti. Tiesa, matome, kad europiečiais treneriais ten pasitikima kaip asistentais, bet ne kaip pagrindiniais“, – mintimis dalinosi kroatas.


M. Hezonja taip pat pateikė ir pavyzdį, kokie didžiausi skirtumai tarp NBA ir Europos trenerių.

„Dar šiandien stebėjau rungtynes, kuriose žaidė Milano „AX Armani“, ir mačiau, kaip Ettore Messina eina iš proto. Jo aistra sportui yra neįtikėtina. Šis strategas rodo aistrą, o treneriai NBA sėdi ant suolo arba susiėmę už galvos, arba tiesiog paploja. Tai yra didžiausi skirtumai. NBA yra šou ir pramoga. Ten emocijų nepamatysite“, – kalbėjo krepšininkas.

Šį sezoną M. Hezonja Eurolygoje vidutiniškai per 28 minutes pelno po 13,5 taško, atkovoja po 5,4 ir perima po 1,2 kamuolio, atlieka po 1,6 rezltatyvaus perdavimo bei renka po 13,5 naudingumo balo.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: