M. Schilleris prakalbo apie atleidimą iš „Žalgirio“: „Tai buvo antausis, kuris nebuvo malonus“

M. Schilleris prakalbo apie atleidimą iš „Žalgirio“: „Tai buvo antausis, kuris nebuvo malonus“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipa spalio 8 d., po pralaimėjimais paženklinto starto Eurolygoje ir neįkvepiančio pasirodymo ikisezoninėse rungtynėse bei „Betsafe–LKL“ čempionate nusprendė atsisveikinti su Martinu Schilleriu, o jo vietą užėmė slovėnas Jure Zdovcas.



Toks sprendimas nustebino ne tik „Žalgirio“ krepšininkus, fanus, bet ir patį M. Schillerį.

Austras vis dar gyvena Kaune, kur mokyklą lanko jo dukros.

Strategas sutiko pasidalinti mintimis su vokiečių tinklalaidę „Talkin' Basketball“. Treneris teigė, kad „Žalgirio“ atleidimas buvo lyg antausis.


„Tai buvo antausis ir jis nebuvo malonus, bet turėjau su tuo susitaikyti. Bet tai tokia šio darbo specifika, nes nežinai ar ilgai dirbsi vienoje komandoje. Turi nuolat būti pasiruošęs prisiimti visą atsakomybę. Noriu padėkoti žmonėms, kurie yra šalia manęs, palaiko ir padeda su tuo susitaikyti. Faktas, kad tai nėra malonu.

Dar nežinau, kur ateityje dirbsiu. Šiuo metu nėra tikslaus atsakymo. Aš galiu dirbti tiek už Atlanto, tiek ir Europoje. Svarstyčiau ir Vokietijos ekipų pasiūlymus. Norėčiau išskirti tik vieną privalumą, kad dirbant JAV gali būti ir asistentu, ir pagrindiniu treneriu. Europoje tokios praktikos nėra“, – kalbėjo M. Schilleris.

Anksčiau „Žalgirio“ savininkas ir direktorius Paulius Motiejūnas atskleidė, kad Martinas Schilleris buvo didžiausia komandos klaida.


„Kalbant apie didžiausią vasaros klaidą, tai manau buvo treneris Martinas Schilleris. Manau, kad kol komanda dar jautė Šaro muštrą, žinojo jo sistemą, M. Schilleriui buvo lengviau išsireikalauti, ko jis nori iš žaidėjų. Kai atėjo visi nauji žaidėjai, treneriui nepavyko išsireikalauti to, ko jis nori. Štai toks ir skirtumas. Kuo daugiau žaidėme, tuo prasčiau atrodėme. Manome, kad silpnoji grandis buvo treneris“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

Primename, kad M. Schilleris šį sezoną „Žalgirio“ ekipoje turėjo uždirbti apie 200 tūkst. JAV dolerių.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ Eurolygoje iškovojo 17 pergalių ir patyrė 17 pralaimėjimų bei užėmė 11 vietą.

Aplamai, M. Schillerio treniruojama „Žalgirio“ ekipa Eurolygoje iškovojo 17 pergalių bei patyrė 19 pralaimėjimų, o LKL čempionate jo vadovaujami žalgiriečiai šventė 45 pergales ir 3 kartus nusileido varžovams.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: