M. Grigonis: „Š. Jasikevičius yra agresyvesnis nei D. Itoudis“ (Prisiminė sunkius „Žalgirio“ laikus)

M. Grigonis: „Š. Jasikevičius yra agresyvesnis nei D. Itoudis“ (Prisiminė sunkius „Žalgirio“ laikus)

CSKA nuotr.

Į Maskvos CSKA iš Kauno "Žalgirio" persikėlęs Lietuvos čempionų lyderis pastaruoju metu demonstruoja solidų žaidimą.



Pateikiame kauniečio duoto interviu "Sport-Express" žurnalistui ištraukas.

Dimitris Itoudis yra griežčiausias treneris jūsų karjeroje? Ar po darbo su šarūnu Jasikevičiumi jau niekas nebaisu?

– Mano manymu, jie pakankamai panašūs. Pirmiausia kalbu apie detales, į kurias abu atkreipia dėmesį per treniruotes. Ir tai nėra nuostabu, kadangi abu ilgai dirbo "Panathinaikos" sistemoje. Tačiau Šarūnas agresyvesnis. O man komfortiška su abiem.


Ar sunku persitvarkyti, kai abiejuose turnyruose – Eurolygoje ir Vieningoje lygoje – tenka žaisti maksimaliai? Visgi tris pastaruosius sezonus praleidote Lietuvos čempionate, kur konkurencija nėra tokia didelė, ir galima susikaupti Eurolygai.

– Jūs teisus, Lietuvos pirmenybės ne tokios pajėgios kaip VTB lyga. Tačiau visose varžybose būna sunkių rungtynių ir principinių priešininkų. Su "Žalgiriu" nacionalinėse pirmenybėse visada žaidėme iš visų jėgų. Negalima mūsų kaltinti, kad į kažkurias komandas žiūrėjome nerimtai. Žaidėme taip pat susikaupę, kaip ir Eurolygoje.

Debiutavote VTB lygoje dar 2012-2013 metų sezone vadovaujant Joanui Plazai. Tuomet komanda turėjo rimtų skolų, žaidėjams nebuvo išmokami atlyginimai. Prisimenate tuos laikus?

– Žinoma. Tai buvo sunkus momentas. Kubas turėjo milžiniškų skolų, nežinojome, ar galėsime išvykti į sekančias rungtynes. Praktiškai neturėjome jokio ryšio su vadovybe.

Kartą atėjęs į treniruotę radau grandines ant durų. Klubas turėjo įsiskolinimų bankui, iš "Žalgirio" bandė atimti areną. Daugelis žaidėjų tuomet paliko komandą. Dėl to mane ir Tomą Dimšą paėmė į pagrindinę sudėtį. Buvome jauni ir, savaime aišku, nepasirengę tokiam lygiui. Pamenu, kad labai pergyvenau išėjęs ant parketo. Galiausiai užbaigėme tą sezoną. Sirgaliai mus palaikė. Ačiū Plazai, kad nuvedė mus iki pabaigos.

Įdėmiai sekate NBA? Turite mėgstamą žaidėją, komandą?

– Nežiūriu rungtynių nuo pradžios iki galo. Apsiriboju geriausių momentų rinkiniais. Mano mėgstamiausia komanda jau daugelį metų – Bostono "Celtics". Iš žaidėjų išskirsiu Stepheną Curry ir Luką Dončičių.


Kodėl jūsų instagrame nėra nė vienos nuotraukos su CSKA apranga?

– Kėliau juos į istorijas, o postus darau labai retai. Jei bus gera progą, iškovosime Eurolygoje ryškią pergalę, būtinai savo paskyroje įdėsiu nuotrauką su komandos draugais.







Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: