„Zenit“ prezidentas: „Neturime sporto naudoti, kaip įrankio, kuriam galima pritaikyti sankcijas“

„Zenit“ prezidentas: „Neturime sporto naudoti, kaip įrankio, kuriam galima pritaikyti sankcijas“

VTB nuotr.

Eurolyga nusprendė laikinai iš turnyro nušalinti Rusijos klubus CSKA, „Zenit“ ir UNIKS, kol situacija Ukrainoje nebus išspręsta taikiai.



Tiesa, visos šios komandos į turnyrą dar galės sugrįžti iki kovo 21 dienos, jei iki šios dienos situacija bei Eurolygos sprendimai nepasikeis, Rusijos klubai bus anuliuoti iš šio sezono tiek Eurolygos, tiek ir Europos taurės turnyrų.

Primename, kad pradinė Eurolygos pozicija buvo perkelti Rusijos klubų rungtynes į neutralias arenas, tačiau netrukus pasikeitė.

Artėjant kovo 21 d., Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas viliasi, jog sprendimas bus priimtas Rusijos krepšinio naudai.


„Net ir tokioje įtemptoje situacijoje, sportas turi suburti, o ne skaldyti visus. Mes suprantame, kad karas niekada nėra sprendimas, bet mes neturime sporto naudoti, kaip įrankio, kuriam galima pritaikyti sankcijas. Sporte nėra vietos karui.

Aš pasakysiu, kad priimti sprendimus, kliaujantis emocijomis yra neteisinga. Tai labai jautri tema, reikia išlikti ramiam. Tikiuosi, jog ši situacija dar yra pataisoma.

Dabar mūsų viltys į kovo 21 d. kur bus priimtas sprendimas dėl tolimesnio šio sezono eigos. Norime tikėti, kad „sveikas protas nugalės“ ir bus priimtas teisingas sprendimas. Visi supranta, kad be Rusijos komandų Eurolygos turnyras tampa silpnesnis“, - teigė „Zenit“ prezidentas Alexanderas Tserkovny.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: