Rusai toliau piktinasi: „Pasirodo, jog krepšinyje yra politika, tad apie kokį teisingumą galima kalbėti?“

Rusai toliau piktinasi: „Pasirodo, jog krepšinyje yra politika, tad apie kokį teisingumą galima kalbėti?“

Karinė agresija Ukraina stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, o geriausi šalies klubai pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių.



Antradienį Eurolyga oficialiai pranešė, jog Eurolygos bei Europos taurės turnyro kovos šį sezoną bus baigtos be Rusijos komandų.

Skelbiama, jog Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS ekipos yra pašalinamos iš šio sezono Eurolygos kovų. Toks pat likimas atsitiko ir Krasnodaro „Lokomotiv“, kuris varžėsi Europos taurėje.

Po šio sprendimo savo nuomonę pateikė buvęs Rusijos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Jelevičius.


„Tikėjaus kitokio sprendimo, nors pažiūrėjus, kaip su mumis elgiasi, čia nieko nuostabaus. Pasirodo, jog sporte yra politika, todėl ir priimami tokie sprendimai. Apie kokį teisingumą galima kalbėti? Labai gaila ir apmaudu.

Dabar manau, kad reikia susikoncentruoti į šalies krepšinį bei atsisakyti legionierių. Nėra kitos išeities. Turime auginti savo jaunuolius, nes kviesti legionierius dėl VTB lygos - nėra prasmės. Užsieniečiai atvyksta dėl Eurolygos“, - teigė S. Jelevičius.

Primename, kad vakar VTB lygos prezidentas Sergejus Kuščenka taip pat kritikavo Eurolygos sprendimą.

„Eurolygos priimtas sprendimas yra visiškai nesusijęs su sportu ir krepšiniu. Šis sprendimas sulaužė visas tarptautines teisės normas. Tai prieštarauja visiems tarptautiniams reglamentams, kuriais iki šiol gyveno pasaulio sportas. Atimti krepšinį iš žiūrovų yra labai nesportiška. Taip neturėtų elgtis Eurolyga.

Eurolygos pateiktame rašte pasigedau informacijos apie kitą sezoną. Čia visiškai nėra kalbama apie tai. Eurolyga sprendimą veikiausiai priims vidurį vasaros, kuomet tarpsezonis bus įpusėjęs. Kaip dabar turėtų elgtis Rusijos komandos, kaip reikia planuoti ateitį ir dirbti toliau? Kaip reikės rinkti sudėtį?

Apmaudu, nes šis sezonas Rusijos komandoms buvo itin geras. Jie demonstravo aukšto lygio krepšinį. Tai buvo unikalus sezonas“, - pareiškė rusas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: