„Crvena Zvezda“ prezidentas: „Manau, kad Eurolygos ateitis nebėra tokia vieninga ir šviesi“

„Crvena Zvezda“ prezidentas: „Manau, kad Eurolygos ateitis nebėra tokia vieninga ir šviesi“

Stopkadras, Aba-liga nuotr.

Karinė agresija Ukraina stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, o geriausi šalies klubai pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių.



Kovo 22 d. Eurolyga oficialiai pranešė, jog Eurolygos bei Europos taurės turnyro kovos šį sezoną bus baigtos be Rusijos komandų.

Po šio sprendimo savo nuomonę pateikė Belgrado „Crvena Zvezda“ prezidentas Nebojša Čovičius. Jis „Kurir“ portalui teigė, jog Eurolyga padarė didelę klaidą, jog pašalino Rusijos komandas.

„Maniau, kad tai bus laikina ir Rusijos komandos po mėnesio pertraukos sugrįš, tačiau Eurolygos sprendimas nustebino. Tikėjausi, kad bus rastas kitas sprendimas, bent jau perkeliant Rusijos klubus į neutralias aikšteles. Kam reikėjo naikinti ir lengva ranka ištrinti šio sezono Rusijos komandų rezultatus? Man, kaip 50 metų vyrui, toks Eurolygos sprendimas yra mažų mažiausiai keistas.


Gaila, kad Eurolygos posėdyje negalėjo dalyvauti visos Eurolygos komandos ir neturėjome teisės balsuoti. Dabar labai daug neaiškumo dėl kito sezono. Niekas nežino, kaip atrodys kitas sezonas. Pirmą kartą manau, kad Eurolygos ir Europos taurės ateitis nebėra tokia vieninga ir šviesi, kaip iki šio sprendimo. Atsiprašau savo kolegų iš Rusijos ir gailiuosi dėl Eurolygos sprendimo“, - komentavo N. Čovičius.

Tuo metu Serbijos fanai po šio sprendimo komentavo:

„Gėda Eurolygai, kiek galima maišyti politiką su sportu!?“, - rašė Pajko.

„Kai politikai numoja ranka į sportą, tai nustoja būti sportu... kuo iš tikrųjų kalti sportininkai?“, - komentavo Jeca.

„Gėda! Ką sportininkai turi bendro su tuo, kas vyksta?“, - piktinosi Licno.

„Galų gale viskas pamažu stos į savo vietas. Būkite kantrūs, broliai rusai!“, - teigė Neko.

„Aš siūlau ir kviečiu serbų komandas palikti Eurolygos ir Europos taurės turnyrus“, - rašė Nikola.


„Vakarų "demokratija" veikia... Kodėl jie nesustabdė amerikiečių sportininkų po karų Afganistane, Irake ir Sirijoje?“, - komentavo Marko.

„Taigi, kai sporte kas nors pradeda mikčioti apie politiką, iš karto sulaukia griežtos bausmės. Tačiau kai į sportą patenka pati politika, viskas gerai... jei tai būtų mūsų klubai, taip pat pasitraukčiau iš šių turnyrų ir žaisčiau tik savo čempionate“, - piktinosi Stefanas.

„Vakarų veidmainystė!“, - rėžė Jagas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: