Lietuviai po serbų fanų išsišokimo: „Tikiuosi, kad finalo ketverto klubai atsisakys žaisti Serbijoje“

Lietuviai po serbų fanų išsišokimo: „Tikiuosi, kad finalo ketverto klubai atsisakys žaisti Serbijoje“

Twitter ir Instagram nuotr.

Penktadienį dramatišką pergalę Eurolygoje iškovojo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa, kuri namuose 93:85 pranoko Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.

Šiame mače išsišokti nusprendė „Crvena Zvezda“ fanai, kurie pasiuntė žinutę Eurolygai bei Kauno „Žalgirio“ komandai ir išreiškė palaikymą Rusijai.



Prieš rungtynes fanai iškėlė plakatą, kuriame buvo parašyta: „Politika yra kalė. Čia žmonės gina rusus“.

Mačo metu „Crvena Zvezda“ skandavo palaikymo skanduotes Rusijai, o arenoje plevėsavo perbraukta ES ir NATO vėliava.

Negana to, vienas iš „Crvena Zvezda“ sirgalių laikė marškinėlius su raidę „Z“, kuri tapo karo kruvinuoju simboliu.

Po šio incidento socialiniuose tinkluose savo mintimis pasidalijo krepšinio sirgaliai. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):



„Šitas „Crvena Zvezda“ klubas privalo būti išmestas iš Eurolygos, o finalo ketvertas turi būti sugrąžintas į Berlyną“, - rašė Ignas.

„Lauksim žinių ar Eurolyga pradės tyrimą ir dėl šių rungtynių. Apskritai, tai reikėtų ir serbus mesti į tą patį šiukšlyną su rusofašistais“, - piktinosi Linas.

„Apie kokį finalą galima kalbėti Belgrade, kai akivaizdžiai serbai palaiko rusofašistus ir jų agresiją prieš Ukrainą. Gėda Eurolygai“, - teigė Vitalijus.

„Tikiuosi, kad finalo ketverto klubai atsisakys žaisti Serbijoje“, - komentavo Saulius.

„Čia tie, kurie rėkė ant kitų, kad sportą maišo su politika“, - rašė Darius.

„Eurolyga, Fiba, Fifa - visi jie sėdi rusofašistų kišenėje, o serbiūkščiai tai - mažieji balkanų rusai...“, - piktinosi Linas.

„Mes nepamiršim. Rusijos prostitučių nereik nei ES, nei NATO. Zombių armija ne kitaip, kaip pagalvoji gal mažai gavo 1999m., jeigu jau taip palaiko karą Ukrainoje“, - teigė Sandra.


„Praplautų smegenų šalis. Nusivyliau Serbais“, - komentavo Karolis.

„Tai siūlau Eurolygai atlikti tyrimą dėl šio dalyko. Bus tyrimas prieš tyrimą, kas labiau susimovė ir kas iš anksto ruošėsi, akivaizdu“, - savo mintis išdėstė Algirdas.

„Žinom tą serbų meilę ruskiams, bet net blogiausiame sapne negalėjau susapnuoti, kad ta meilė štai tokia iškrypusiai didelė. Čia jau visiškas žmogiškumo paminimas, kraupu tiesiog, jog tokie individai egzistuoja“, - rėžė Viktorija.

Trumpai apie tai socialiniame tinkle pasisakė „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):



„Čia toks įdomesnis. Eurolyga rengs finalo ketvertą šioje šalyje, kurios arenoje per EL rungtynes keliami plakatai su perbraukta NATO nuotrauka, palaikymo šūksniais Rusijai. Beje, sudėjus Zvezdos EL vėliavą su perbraukta NATO, gauname šūkį "Together we can hate NATO". Awesome league is Euroleague“, - rašė „Žalgirio metraštis“.







Kurir nuotr.

Primename, kad praėjusį sekmadienį „Crvena Zvezda“ lankėsi Kaune, kur žaidė rungtynes prieš „Žalgirį“, bet mačo pradžioje atsisakė laikyti plakatą su užrašu „Stop war“. Šis kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: