Legendinis serbų krepšininkas: „Pagarba „Crvena Zvezda“ fanams, nes vertybės yra neparduodamos“

Legendinis serbų krepšininkas: „Pagarba „Crvena Zvezda“ fanams, nes vertybės yra neparduodamos“

Twitter ir Instagram nuotr.

Penktadienį dramatišką pergalę Eurolygoje iškovojo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa, kuri namuose 93:85 pranoko Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.

Šiame mače išsišokti nusprendė „Crvena Zvezda“ fanai, kurie pasiuntė žinutę Eurolygai bei Kauno „Žalgirio“ komandai ir išreiškė palaikymą Rusijai.



Prieš rungtynes fanai iškėlė plakatą, kuriame buvo parašyta: „Politika yra kalė. Čia žmonės gina rusus“.

Mačo metu „Crvena Zvezda“ skandavo palaikymo skanduotes Rusijai, o arenoje plevėsavo perbraukta ES ir NATO vėliava.

Negana to, vienas iš „Crvena Zvezda“ sirgalių laikė marškinėlius su raidę „Z“, kuri tapo karo kruvinuoju simboliu.

Po šio mačo savo komentarą pateikė legendinis serbų krepšininkas Željko Rebrača. 50 metų 213 cm ūgio aukštaūgis buvo patenkintas, kad fanai netylėjo ir pademonstravo savo poziciją.



„Krepšinyje neturėtų būti politikos ir Eurolyga turi kažką daryti. Prieš savaitę Kaune įvyko „Žalgirio“ komandos ir lietuvių fanų provokacija. Į tai buvo bjauru žiūrėti. Niekas negali priversti žmogų laikyti plakato, jei jis to nenori daryti.

Šįkart „Crvena Zvezda“ pademonstravo, kad vertybės yra neparduodamos. Pagarba jiems. Kažkam gali tai nepatikti, bet visus reikia gerbti vienodai. Serbijos tauta yra už taiką pasaulyje“, - kalbėjo Ž. Rebrača.

Ž. Rebrača su Jugoslavijos rinktine 1996 metais Atlantoje iškovojo olimpinį sidabrą, o 1998 metais iškovojo pasaulio čempionato auksą ir buvo pripažintas naudingiausiu pasaulio pirmenybių žaidėju. Vidurio puolėjas yra dukart Europos čempionas.

Ž. Rebrača 2001-2007 metais rungtyniavo NBA komandose - Detroito „Pistons“, Atlantos „Hawks“ ir Los Andželo „Clippers“. Prieš tai jis rungtyniavo Belgrado „Partizan“, Trevizo „Benneton“ ir Atėnų „Panathinaikos“ ekipose.







Primename, kad praėjusį sekmadienį „Crvena Zvezda“ lankėsi Kaune, kur žaidė rungtynes prieš „Žalgirį“, bet mačo pradžioje atsisakė laikyti plakatą su užrašu „Stop war“. Šis kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: