„Crvena Zvezda“ prezidentas: „Yra informacija apie Kaune rungtynėse degintas Serbijos vėliavas“

„Crvena Zvezda“ prezidentas: „Yra informacija apie Kaune rungtynėse degintas Serbijos vėliavas“

Balandžio 8 d. dramatišką pergalę Eurolygoje iškovojo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa, kuri namuose 93:85 pranoko Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.



Šiame mače išsišokti nusprendė „Crvena Zvezda“ fanai, kurie pasiuntė žinutę Eurolygai bei Kauno „Žalgirio“ komandai ir išreiškė palaikymą Rusijai.

Prieš rungtynes fanai iškėlė plakatą, kuriame buvo parašyta: „Politika yra kalė. Čia žmonės gina rusus“.

Mačo metu „Crvena Zvezda“ skandavo palaikymo skanduotes Rusijai, o arenoje plevėsavo perbraukta ES ir NATO vėliava.


Negana to, vienas iš „Crvena Zvezda“ sirgalių laikė marškinėlius su raidę „Z“, kuri tapo karo kruvinuoju simboliu.

Tuo metu balandžio 3 d. Kaune įvyko Kauno „Žalgirio“ bei „Crvena Zvezda“ mačas, kuris tapo itin karštas ir emocingas dėl su krepšiniu nesusijusių priežasčių.

Prieš šias rungtynes daug emocijų sukėlė „Crvena Zvezda“ ekipos protestas. Serbai atsisakė su „Žalgirio“ krepšininkais ir teisėjais iškelti plakatą su užrašu „Stop war“. Šis kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Po visų šių įvykių savo komentarą „Kurir“ portalui pateikė ir pats „Crvena Zvezda“ komandos prezidentas Nebojša Čovičius.

„Mes Eurolygai dar prieš penkias dienas iki mačo pasakėme, jog nedalyvausime ir nelaikysime plakato. Minėjome, kad galime laikyti plakatą, kuris yra neutralios spalvos, bet ne su Ukrainos vėliavos spalvomis. Dabar prasidėjo antirusiška isterija, o spauda tuo ir naudojasi.

Likus trims dienoms iki rungtynių, informavome „Žalgirį“ ir paprašėme, kad jie būtų neutralūs. Jie su tuo nesutiko. Vėliau keli mūsų fanai turėjo Serbijos vėliavas ir jos buvo atimtos, o fanai išmesti iš salės. Yra net informacija apie rungtynėse degintas Serbijos vėliavas.


Tai, kas nutiko Kaune, negali daugiau pasikartoti. Visos tos NATO vėliavos, provokacijos, skanduotės.... Akivaizdu, kad tai planuota politinė akcija. Kas nutiktų, jei priverstume ką nors laikyti plakatą „Kosovas yra Serbija“? Mes galime tai padaryti, bet mes nepolitikuosime. Aš didžiuojuosi, kad mūsų fanai irgi išsakė savo poziciją“, - teigė N. Čovičius.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: