„Green White Boys“ atvirai apie serbus: „Mes matome, kad jūs esate žudikų ir prievartautojų pusėje“

„Green White Boys“ atvirai apie serbus: „Mes matome, kad jūs esate žudikų ir prievartautojų pusėje“

LKL.lt ir Aba-liga nuotr.

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas praėjusią savaitę spaudos konferencijoje pareiškė, kad nėra tikras, ar Rusijos karo veiksmus Ukrainoje palaikanti Serbija ir jos sostinė Belgradas yra geriausia vieta Eurolygos finalo ketvertui.



„Būnant lietuviu, žiūrint karo vaizdus, tai yra netinkama vieta vykti renginiui, netinkamas laikas ten važiuoti, bet sprendimas buvo anksčiau priimtas ir jo pakeisti nėra kaip“, – sakė P. Motiejūnas.

Po kelių dienų finalo ketverto organizatorių komiteto pirmininkas Goranas Šašičius pateikė viešą atsakymą „Žalgirio“ vadovui.

Po šio G. Šašičiaus pasisakymo savo mintimis pasidalijo ištikimiausi „Žalgirio“ fanai „Green White Boys“. Kviečiame paskaityti:


„Vienas iš Eurolygos finalo ketverto organizatorių serbas Goranas Šašičius išplatino pranešimą, kuriame kreipėsi į mūsų klubo vadovą Paulių Motiejūną.

Visas laiško turinys tėra vieni pritempinėjimai, skiedalai, melas ir išvedžiojimai.

Iš itin platų karo vaizdą matančio serbo laiško labiausiai šypseną sukėlė ši vieta:

„Žalgirio“ sirgaliai visada buvo gerbiami Belgrade, kai atvykdavo palaikyti savo komandos.

Belgrade esame buvę ne vieną sykį ir serbų pagarba ir svetingumas yra tiesiog anekdotas.

Policijos pareigūnai, apsaugos darbuotojai liepdavo nesinešti savo atributikos, vėliavų, nes tai gali išprovokuoti vietinių agresiją. Kalbame ne apie NATO ar ES vėliavas, o tiesiog apie savo atributiką.

Visų rungtynių metu skriejantys daiktai į žmones, viduriniai pirštai ir nykščiai vedami prie gerklės tėra eilinė diena serbiškame ofise.


Draugysčių su serbais niekada ir neieškojome, tačiau svečių sirgaliams, jeigu tai nėra jų fanų draugai ten tikrai niekuomet nėra saugu.

Visas serbiškas svetingumas ir pagarba tėra kliedesiai ir dar viena negerbiamo Gorano Šašičiaus propaganda, kuria ir yra grįstas visas laiškas.

Mes lietuviai matome platesnį karo vaizdą ir matome, kad jūs nesate neutralus, mes matome, kad jūs esate žudikų ir prievartautojų pusėje.


Šiuo metu Eurolygos baudai esame surinkę 5,7tūkst sumą.

Rekvizitai pervesti baudai.

LT443500010015297499

Lukas Mušenkovas
Paskirtis - už baudą“, - rašė „Green White Boys“.



Pateikiame laiško vertimą:


„Atviras laiškas „Žalgirio“ direktoriui P. Motiejūnui.

Kaip serbas, kuris mato platesnį karo paveikslą, galiu pasakyti, kad skirtingai nei tu, mes, serbai, žinome, kas yra karas, ir linkime, kad tau netektų sužinoti. Noriu pateikti kelis atsakymus.

Kaip serbas, žiūrintis į platesnį karo vaizdą, į Vytauto Didžiojo universitetą atnešiau Eurolygos studijų magistro programą.


Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, nepamenu, kad jūs rodėtė tokį solidarumą, kai mano šalį 1999 m. bombardavo NATO, nei kai NATO įsiveržė į Libiją, Iraką, Afganistaną ir dar kelias dešimtis šalių.

Kaip serbas, žinome, ką reiškia sankcijos, hiperinfliacija, milijonai pabėgėlių ir destrukcija, kurią atneša karas.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, mačiau, kaip jūs ir jūsų apsauga išvijote serbų sirgalius ne tik iš arenos, bet ir iš jūsų gražios šalies.


Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, nesutinku, kad Belgradas nėra tinkama vieta Eurolygos finalo ketvertui ir tikiu, kad jis patiks visiems sirgaliams, o ypač lietuviams. Netgi dar labiau, nes sirgaliai du metus laukė Eurolygos finalinio ketverto, nes jie buvo atšaukti ar vyko be fanų.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, galiu pasakyti, kad mes, serbai, niekur nenorime regėti karo šioje planetoje. Gyvename dėl meilės, taikos ir laimės.

Su meile iš Belgrado“, - rašė G. Šašičius.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: