„Žalgirio“ fanai tikisi vasarą pamatyti pokyčius Eurolygoje

„Žalgirio“ fanai tikisi vasarą pamatyti pokyčius Eurolygoje

LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas pateikė apeliaciją dėl Eurolygos drausmės teisėjo sprendimo skirti baudą Lietuvos čempionams už įvykius balandžio 3 d. rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“.



Praėjusią savaitę Eurolygos drausmės teisėjas „Žalgiriui“ skyrė 9000 eurų baudą už sirgalių veiksmus per 21-ojo turo rungtynes „Žalgirio“ arenoje, kurie prieštarauja Drausmės kodo 29.2 punktui. Šis punktas apibrėžia žmonių grupės elgesį, įžeidinėjimus ir pagarbos stoką.

Eurolygai paskelbus apie „Žalgiriui“ skiriamą baudą, „Žalgirio“ sirgalių grupuotė „Green White Boys“ išreiškė palaikymą klubui ir pasiryžo sutelkti sirgalius ir surinkti reikiamą sumą baudai padengti. Sirgaliai jungėsi prie akcijos išreikšdami palaikymą Ukrainai ir savo indėliu patvirtindami, kad veiksmai rungtynių metu buvo natūrali reakcija į serbų komandos gestą.

Per savaitę „Green White Boys“ surinko 6607 eurų sumą ir ją jau pervedė į klubo sąskaitą, o likusią dalį baudai susimokėti yra pasiryžę Kauno „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai.


„Labai didžiuojamės mūsų aistruolių palaikymu. Sirgalių susivienijimas ir bendras sprendimas padengti baudą demonstruoja taip reikalingą vienybę. Dėkojame tiek „Green White Boys“, sutelkusiems visus sirgalius, tiek „Žalgirio“ Garbės Klubui“, – sakė P.Motiejūnas.

Jei „Žalgirio“ pateikta apeliacija Eurolygai bus patenkinta ir bauda būtų panaikinta ar sumažinta, „Green White Boys“ prašymu likusi sumos dalis būtų pervesta paramą Ukrainai renkančiai organizacijai „Blue/Yellow“.

Apie tai savo komentarą socialiniame tinkle pateikė ir ištikimiausi „Žalgirio“ fanai „Green White Boys“. Kviečiame paskaityti:

„Šiandien Žalgiriui pervedam surinktus pinigus už Eurolygos skirtą baudą. Bendromis visų jėgomis pavyko surinkti 6607,96 eurų. Nors ir nepavyko surinkti visos sumos, tačiau skaičius vis tiek įspūdingas ir norėtumėm padėkoti kiekvienam prisidėjusiam palengvinti naštą mūsų mylimam klubui. Gaila, jog šie pinigai keliauja Eurolygai, o ne pagalbai į Ukrainą. Kas nespėjote prisidėti - perveskite pinigus klubui tiesiogiai, pirkite atributiką ar tiesiog apsilankykite bet kuriose Žalgirio rungtynėse.

Kol kas nei Zvezdos sirgaliai, kėlusi perbrauktą NATO vėliavą prieš kameras bei viešai palaikiusi rusiją, nei Partizano užvakar Europos taurės rungtynėse skandavusi "fuck NATO" jokių nuobaudų negavo. Tai tik dar kartą parodo šios organizacijos neįgalumą. Labai tikimės, jog pokyčiai įvyks jau šią vasarą.

Dar kartą dėkojame visiems!“, - rašė „Green White Boys“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: