S. Markovičius prisiminė incidentą Kaune: „Žalgirio“ fanų reakcija sukėlė juoką“

S. Markovičius prisiminė incidentą Kaune: „Žalgirio“ fanų reakcija sukėlė juoką“

Aba-liga ir stopkadras nuotr.

Balandžio 3 d. Kaune įvyko Kauno „Žalgirio“ bei „Crvena Zvezda“ mačas, kuris tapo itin karštas ir emocingas dėl su krepšiniu nesusijusių priežasčių.



Prieš šias rungtynes daug emocijų sukėlė „Crvena Zvezda“ ekipos protestas. Serbai atsisakė su „Žalgirio“ krepšininkais ir teisėjais iškelti plakatą su užrašu „Stop war“. Šis kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Pasibaigus Eurolygos reguliariajam sezonui, „Crvena Zvezda“ gynėjas Stefanas Markovičius prisiminė incidentą Kaune.


„Kau jau atvykome į Kauną, supratome, kad neišvengsime provokacijų. Mieste pilna Ukrainos vėliavų ir atributikos. Tas miestas apsėstas Ukraina. Juokavome, kad žaisime ne Lietuvoje, o Ukrainoje.

Prieš rungtynes „Žalgiris“ nusprendė politikuoti ir į areną išnešė transparantą, o fanų reakcija sukėlė juoką. Tai buvo pirmas kartas mano karjeroje, kai mačiau kažką panašaus“, - teigė S. Markovičius.

Šiame mače serbas per 23 minutes pelnė 14 taškų, atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 14 naudingumo balų.

Kiek anksčiau savo komentarą pateikė ir „Crvena Zvezda“ komandos prezidentas Nebojša Čovičius.

„Mes Eurolygai dar prieš penkias dienas iki mačo pasakėme, jog nedalyvausime ir nelaikysime plakato. Minėjome, kad galime laikyti plakatą, kuris yra neutralios spalvos, bet ne su Ukrainos vėliavos spalvomis. Dabar prasidėjo antirusiška isterija, o spauda tuo ir naudojasi.

Likus trims dienoms iki rungtynių, informavome „Žalgirį“ ir paprašėme, kad jie būtų neutralūs. Jie su tuo nesutiko. Vėliau keli mūsų fanai turėjo Serbijos vėliavas ir jos buvo atimtos, o fanai išmesti iš salės. Yra net informacija apie rungtynėse degintas Serbijos vėliavas.

Tai, kas nutiko Kaune, negali daugiau pasikartoti. Visos tos NATO vėliavos, provokacijos, skanduotės.... Akivaizdu, kad tai planuota politinė akcija. Kas nutiktų, jei priverstume ką nors laikyti plakatą „Kosovas yra Serbija“? Mes galime tai padaryti, bet mes nepolitikuosime. Aš didžiuojuosi, kad mūsų fanai irgi išsakė savo poziciją“, - teigė N. Čovičius.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: