„Ryto Balsas“: „Rytas“ padarė tai, ką turi padaryti čempionai“

„Ryto Balsas“: „Rytas“ padarė tai, ką turi padaryti čempionai“

FIBA nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) tęsiasi finalo kovos, kuriose dėl titulo grumiasi Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.



Ketvirtajame serijos mače „Lietkabelis“ savo arenoje 77:78 (22:19, 16:28, 20:7, 19:24) nusileido sostinės klubui ir lenktynėse iki keturių pergalių atsiliko 1:3.

Po mačo savo mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Rytas padarė tai, ką turi padaryti čempionai”. Neįmanoma nesutikti su šiais Speedy Smitho išsakytais žodžiais po rungtynių.


Komanda rungtynes pradėjo su puikiu nusiteikimu, geru pataikymu iš toli ir solidžia gynyba. Tačiau, trečio kėlinio viduryje Rytas krito į duobę. Lietkabelis bandė perlaužti rungtynes savo gynybos dėka, nutraukdami vilniečių derinius ir palikdami Ryto gynėjus žaisti vienas prieš vieną.

Čia reikėtų išskirti Speedy Smithą. Amerikietis dažnai būdavo paliktas spręsti reikalus pats, dėl ko buvo aukštinamas arba kritikuojamas visa šį sezoną. Smithas priiminėjo teisingus sprendimus su kamuoliu, žinodamas kada mesti arba atlikti perdavimą, ką rodo 8 rezultatyvūs perdavimai, taip pat pridėdamas aktyvią gynybą, kurios dėka perėmė 2 kamuolius. Nors Smithas ir pats pripažino jog jo dvi klaidos galėjo kainuoti rungtynes, tačiau šeštadienį Speedy turėjo ir patikimų komandos draugų, kurie padėjo laimėti.

Negalime pamiršti ir Arno Butkevičiaus, kapitonas buvo labai svarbus atakuodamas Gagičiaus step-outą, kur pasižymėjo aštriais prakirtimais pro galinę liniją. Galiausiai, jis užbaigė rungtynes galingu dėjimu, kuris pasiuntė kiekvieną rytfanį į euforiją. Privaloma paminėti Butkevičiaus išsakytus žodžius po rungtynių, kur tiesiai šviesiai pareiškė ką mano apie panevėžiečių poelgius rungtynių metu. Visi matė, kaip i mūsų trenerių akis buvo nukreipti lazeriai, kaip Speedy Smithas buvo apipiltas alumi, tačiau apie tai labai plačiai nebuvo užsiminta. Kaip ir sakė kapitonas, Panevėžys irgi nėra šventuoliai.

Ivanas Buva nors šiandien ir nežaidė, tačiau buvo malonu matyti tokį užsivedusį kroatą ir taip palaikant savo komandos draugus, kas buvo visiška priešingybė nuo pirmųjų finalo serijos rungtynių. Tikimės jį pamatyti ir kitose rungtynėse.

Pabaigoje norėtųsi pagirti Luką Ulecką. Nors ir jaunas, tačiau tokio žaidėjo taip užtikrintai žaidžiant svarbias rungtynes jau seniai nėra buvę Ryte. Galime prisimint ir pirmą derbį su LKL bronzos laimėtojais ir aišku antrąsias finalo serijos rungtynes.

Vilnieti, uždarom seriją antradienį ir varom švęst !“, - rašė „Ryto Balsas“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: