A. Tapinas: „2020 m. Lukašenka jau žudė savo tėvynainius, o Žiemelis dar planavo bendrus projektus“

A. Tapinas: „2020 m. Lukašenka jau žudė savo tėvynainius, o Žiemelis dar planavo bendrus projektus“

Stopkadras ir Facebook nuotr.

Kaip jau rašėme, Gedimino Žiemelio ir jo bendrovės kuriamas krepšinio klubas savo gyvavimą pradės Alytuje, o vėliau persikels į Vilnių.



Tiesa, sostinėje klubas ilgai neužsibus, nes planuose - Londonas.

Apie G. Žiemelio projektą vėl pasisakyti nusprendė visuomenininkas ir žurnalistas Andrius Tapinas.

Kviečiame paskaityti:


„Dar šiek tiek apie Žiemelio krepšinio klubą, jų prezentaciją ir viešus pasiaiškinimus.

Nuoroda į klubo poziciją yra komentaruose, joje nėra užsimenama nė žodžio apie didžiausios mūsų krepšinio žvaigždės – Jono Valančiūno atvaizdą komerciniame pasiūlyme, todėl nuo to ir pradėsiu:

1. Kalbėjausi su Jono Valančiūno aplinkos žmonėmis ir jie man patvirtino, kad Jonas nebuvo davęs leidimo „Avia Solution Group“ ir naujajam krepšinio klubui naudoti savo atvaizdą. Arba tiksliau jo net nebuvo atsiklausta.

Tai kamuolys dabar Rimanto Kaukėno pusėje, būtų gražu paaiškinti, kaip čia taip nutiko ir ką toliau planuojate daryti.

2. Klubas tvirtina, kad tai 2020 metais paruošta prezentacija, todėl joje yra ir Baltarusijos faktorius.

Tai:
a) 2020 metais Baltarusijos diktatorius jau daužė, suiminėjo ir žudė savo tėvynainius, jau veikė sankcijos, o Žiemelis dar planavo bendrus projektus

b) Du skirtingi šaltiniai man patvirtino, kad šita prezentacija buvo naudojama šių metų birželį ieškant naujų investuotojų klubui, vadinasi, klubas šiek tiek prasilenkia su tiesa.

Net ir be to sunku būtų patikėti, kad potencialus investuotojas būtų dvejus metus laikęs jam nepatinkančią prezentaciją stalčiuje ir dabar ūmai nusprendęs ją parodyti viešai.

3. Klubas tvirtina, kad Rusijos Centrinio Armijos sporto klubo nuotrauka fone yra naudojama grynai dėl to, kad tuo metu CSKA buvo Eurolygos čempionas.
Tai: a) nei 2020, nei 2022 metais nėra gera mintis į lietuvių verslo komercines prezentacijas prie didžiausios mūsų krepšinio žvaigždės ir pasididžiavimo šalia įdėti ir kruviną raudoną CSKA žvaigždę


b) Paulius Ambrazevičius pastebėjo, kad nors Žiemelio klubas teigia, kad CSKA nuotrauka naudojama tik dėl to, kad jie tuo metu buvo Eurolygos čempionai. CSKA Eurolygą laimėjo 2019 gegužę, nuotraukoje pavaizduotas Tornikė Šengelija su CSKA Eurolygoje debiutavo tik 2020 spalį. Taip, CSKA dar tada buvo čempionai.

Beje, spėju, kad ir Tornike Shengelia atvaizdas naudojamas be jo sutikimo ir kažin ar jam pasitraukus iš CSKA labai norėtųsi tokio žinomumo tarp tarptautinių investuotojų.

Tai arba prezentacija nebuvo daryta 2020 metais, arba buvo daryta tik Šengelijai debiutavus CASK ir vis dar tebesitęsiant kruvinam diktatoriaus šėlsmui Baltarusijoje. Nė vienas iš variantų nekvepia žibuoklėmis.


Žinoma, bus labai įdomu pamatyti ir investuotojų į klubą sąrašą, jis gal bus neviešas, bet nutekės per penkias minutes. Kiek žinau, šiai dienai ten turėtų būti ir kai kurie itin aukštas moralines vertybes demonstruojantys, nuo bet kokių ryšių su diktatoriais atsiribojantys potencialūs lietuviški "vienaragiai". Ką jie galvoja žiūrėdami į šitą situaciją?“, - rašė A. Tapinas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: