Rusija gąsdina: „Gali iškilti problemų Lietuvos komandų dalyvavimui tarptautiniuose turnyruose“

Rusija gąsdina: „Gali iškilti problemų Lietuvos komandų dalyvavimui tarptautiniuose turnyruose“

Praėjusią savaitę įvyko Eurolygos dalininkų susitikimas, kuriame paaiškėjo visos kito sezono turnyre dalyvaujančios komandos.



Taip pat nuspręsta vienam sezonui suspenduoti A licenciją turinčią Maskvos CSKA. Eurolygoje žaisti negalės ir kitos Rusijos komandos.

Apie tai savo nuomonę pateikė buvęs Rusijos krepšininkas Sergejus Panovas.

„Tokio sprendimo ir tikėjausi, tačiau esu įsitikinęs, kad mes neturime sporto naudoti, kaip įrankio, kuriam galima pritaikyti sankcijas. Sporte nėra vietos politikavimui. Tačiau to girdėti nenori Eurolyga, kuri suspendavo Maskvos CSKA. Jei Eurolygai nereikia Rusijos, tai ir Rusijai nereikia tokios Eurolygos“, - pasakojo 51 metų vyras.


Teroristinės šalies legenda pasisakė ir apie Lietuvos krepšinį. Jis mano, kad Rusijos atsakas bus toks galingas, jog į Lietuvą niekas nenorės atvykti.

„Girdėjau, kad atsakomosios sankcijos bus tokio galingos, kad niekas nenorės atvykti į Lietuvą. Jau nekalbu apie žaidėjus, ypač legionierius. Gali iškilti problemų ir Lietuvos komandoms bei jų dalyvavimui tarptautiniuose turnyruose“, - gąsdino S. Panovas.

Primename, Rusija grasina Lietuvai dėl nutrūkusio prekių, kurioms taikomos sankcijos, tranzito į Kaliningradą. Teigiama, kad jei Europos Sąjunga nepakeis situacijos dėl šios blokados, Maskva problemą spręs bet kokiomis priemonėmis.

S.Panovas su Rusijos rinktine dukart žaidė pasaulio čempionatų finaluose (1994 ir 1998 m.), laimėjo Europos pirmenybių sidabro (1993 m.) ir bronzos (1997 m.) medalius.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: