Šaras: „Rusai nežino, kiek mūsų šalys išaugo. Deja, jiems ten nepasisekė, bet tai yra jų problema“

Šaras: „Rusai nežino, kiek mūsų šalys išaugo. Deja, jiems ten nepasisekė, bet tai yra jų problema“

Barcelona ir stopkadras nuotr.

Krepsiniozinios.lt kviečia prisminti "Barcelona" vyr. trenerio Šarūno Jasikevičiaus interviu. Jis Katalonijos radijo laidoje daug kalbėjo apie vykstatntį karą Ukrainoje.



Katalonų treneris prisiminė ir savo patirtį atgavus Lietuvos valstybės nepriklausomybę:

"Iš pradžių buvo labai sunku, nes kai tapome nepriklausoma šalimi, jie (sovietų sąjunga) nutraukė prieigą prie visko, kas iki tol buvo labai lengva: maistas, gėrimai, dujos... Ankstyvaisiais metais kartu su tėvais stovėdavome eilėje, kad gauti duonos, ryžių ir tualetinio popieriaus, nes kiekis kiekvienam buvo labai ribotas."

Šaras džiaugėsi, kad galėjo gyventi laisvoje šalyje ir jos plėtra:


"Po to man pasisekė gyventi savo šalyje aštuonerius ar devynerius metus, ir tiesa ta, kad mes džiaugiamės, kaip ji vystosi. Mums labai pasisekė, kad esame nepriklausomi, turime demokratiją ir šiek tiek pasirenkame savo likimą."

Tiesa Š.Jasikevičius pripažįsta, kad kartais jaučiasi blogai, nes sumažėjo domėjimasis karu lyginant su jo pradžia:

"Pirmomis savaitėmis visi mes buvome prilipę prie televizoriaus, bet jau praėjo daug dienų. Mes mažiau kalbame ir jaučiuosi blogai. Esame šalia ukrainiečių, galvojame, kaip jiems padėti. Bent jau galime priversti juos kalbėti apie tai."

Lietuvis taip pat teigė, kad Rusija kaip šalis per paskutinius 30 metų atsiliko nuo kitų buvusių "sovietų sąjungos" šalių:

"Per pastaruosius 30 metų Rusija atsiliko nuo kitų buvusių "sovietų sąjungos" šalių, tokių kaip Lietuva, kuri žengė milžinišką žingsnį gyvenimo lygio srityje ir progresavo kaip šalis. Galbūt Rusijos žmonės palaiko jį (Vladimirą Putiną), nes jie nežino, kiek mūsų šalys išaugo. Deja, jiems ten nepasisekė, bet tai yra jų problema."

Paklaustas apie Ukrainos sportininkus, kurie grįžta ginti tėvynės, Šaras sakė: "Labai sunku apie tai galvoti. Tai žmonės, kurie prieš pusantro mėnesio treniravosi kiekvieną dieną. Tai keičia tavo gyvenimą. Kalbėti galima daug, bet kol tai nepaliečia tavęs nesupranti to net 10 procentų. Nuotraukos bereikšmės, kad suprastum, ką kenčia žmonės."

Šaras taip pat buvo paklaustas ką jis darytų jei būtų užpulta Lietuva:


"Tokioje situacijoje tektų priimti sprendimus. Laimei, šiuo metu mes nesame tokioje situacijoje. Labai džiaugiamės būdami NATO dalimi. Kai kurios šalys galvoja: "Kol tai ne mano karas, aš per daug nesijaudinu". Deja, tokia žmogaus prigimtis. Čia galvoji, kad viskas gana toli, bet šiuolaikiniame pasaulyje viskas daug arčiau."

Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: