„Žalgirio“ fanai apie K. Evansą: „Atrodo, kad P. Motiejūnas nusprendė padaryti išvadas“

„Žalgirio“ fanai apie K. Evansą: „Atrodo, kad P. Motiejūnas nusprendė padaryti išvadas“

Zalgiris.lt ir LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komandoje kitą sezoną rungtyniaus amerikietis Keenanas Evansas. Su 25 metų 191 cm ūgio gynėju pasirašyta dvejų metų sutartis.



Į Lietuvą aštrumu puolime bei kibia gynyba pasižymintis K.Evansas persikels iš Tel Avivo „Maccabi“ komandos.

Po šios žinios „Žalgirio“ aistruoliai socialiniame tinkle esančioje oficialioje komandos paskyroje pasidalijo savo mintimis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kaip Navikauskas patarė Žalgiriui, pirmiausia susigrąžinti LKL tada į eurolygos playoffs žiūrėkit. Tai realiai Šmits ir Evans jau nukalė čempionų titulą, o Eurolygai dar reik poros žaidėjų“, - rašė Saulius.


„Jeigu taip ir toliau, tada lauks geriausias sezonas po ilgo laikotarpio“, - komentavo Darius.

„Manau bus Žalgirio žvaigždė“, - džiaugėsi Mantas.

„Atrodo, kad Motiejūnas nusprendė padaryti išvadas po praėjusio sezono“, - teigė fanas Giedrius.

„LKL atsiimsim be kalbu - geriausias kol kas Žalgirio pirkinys“, - rėžė Andrius.

„Man daug vilties teikia ir tai, kad tai bus jo antras sezonas Eurolygoje, turėtų atrodyt geriau ne tik dėl to, jog daugiau laiko aikštėje ar iniciatyvos turės, bet ir kad bus jau apšilęs bei šiaip demonstruos solidesnį žaidimą, prisiminkim Pangosą, taigi po pirmo jo sezono EL daugelis žalgirinių kalbėjo, kad neblogas, bet reiktų geriau, o kai kurie ir kategoriškai varė lauk, tas pats buvo su Walkupu, galime ne Žalgirį pasižiūrėti, o pvz Mike Jamesas pirmus du sezonus žaidė gerai pas baskus, kaip ir Evansas Mccabi, tačiau neatsiskleidė, nes keisdavo tuometę baskų žvaigždę Dariusą Adamsą, vėliau perėjo į PAO, pirmam sezone taip pat kaip atsarginis, antram jau dažniau į startą išeidavo ier rezultatus vis gerino, o štai į Milaną atvyko jau konkrečiai kaip starto penketo žaidėjas, toliau turbūt niekam nereikia pasakoti, kuo tapo, todėl labai labai tikiuosi, kad nenuvils mano lūkesių, ir džiaugsimės, kad kontraktas dvejiems metams“, - savo mintis išdėstė Vilius.

„O va čia tai gynėjas! 10/10 pasirašymas“, - džiaugėsi Mindaugas.

„Anksčiau sakydavo - pasakyk kas pas tave įžaidėjas ir centras, ir aš pasakysiu, kokia tavo komanda. Tai kol kas Žalgiryje nieko stipraus nenuveikta šioje srityje. Biručio ir Smito tandemas tikrai silpnokai atrodo EL lygyje, o įžaidėjas kol kas tik Lukas...“, - rašė Silvijus.


„Pagaliau pirkinys toks, dėl kurio nei kiek neabejojama, jog tai puikus pirkinys, beliko sulaukti Thompsono, labai tikiuosi, kad jį sugebės pasiimt!“, - mintimis dalinosi Benas.

„Man labai patinka kad Žalgiris dabar ima kontraktus bent 2 metams, o ne 1+1 ir panašiai“, - komentavo Raimondas.

„Geras šitas. Dar atakuojančio rimto reikia. Visai smagiai kol kas atrodo komanda“, - teigė fanas Aurimas.


„Puikus pasirašymas. Jaunas, dar kylantis žaidėjas, kuris solidžiai atrodė stiprioje komandoje. Gerai, kad nepaskubėjo atlikdami desperatišką pasirašymą, o išlaukė norimo žaidėjo. Tikiu, kad ir dėl kito ar kitų laukia ir neskuba“, - rėžė Pijus.

„Visai kitaip komanda komplektuoja, ne taip, kaip pernai. Pernai matėsi Šileris beveik viska ėmė. O dabar matosi, kad rimtesnis treneris kažkiek. Ir Motiejūnas susiprotėjo“, - savo mintis išdėstė Laurynas.



Eurolygoje praėjusiame sezone jis aikštėje vidutiniškai praleisdavo 25 minutes, per kurias pelnydavo po 8,2 taško (51,5 proc. dvitaškių ir 32,9 proc. tritaškių), atkovodavo po 2,5 kamuolio, atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 10,2 naudingumo balo.



Izraelio pirmenybėse jis fiksavo 11,5 taško (55,1 proc. dvitaškių ir 41,2 proc. tritaškių), 2,2 atkovoto kamuolio, 4 rezultatyvių perdavimų, 1,1 perimto kamuolio bei 13,5 naudingumo balo vidurkius.

2018 m. „Texas Tech“ universitetą baigęs K.Evansas profesionalo karjerą pradėjo NBA G lygoje, o po metų persikėlė į Europą.

Iš pradžių jis rungtyniavo Bosnijoje ir Hercegovinoje, kur atstovavo „KK Igokea“ ekipai. 2020–2021 m. sezone jis persikėlė į Haifos „Hapoel“ ir iškart tapo vienu geriausių Izraelio lygos žaidėju. K.Evansas buvo penktas pagal rezultatyvumą (18,7 tšk.), ketvirtas pagal rezultatyvius perdavimus (6,2 rez. perd.) ir antras pagal perimtus kamuolius (2 per. kam.) bei taip atkreipė „Maccabi“ dėmesį.


Praėjusį sezoną jis dukart rungtyniavo prieš „Žalgirį“ ir rinko 13 taškų bei 21 naudingumo balą Tel Avive bei 10 taškų ir 16 naudingumo balų „Žalgirio“ arenoje.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: