[Interviu] A. Rinkevičiūtė: neatmetu galimybės dar kada grįžti į aikštelę

Praėjusio sezono viduryje viena perspektyviausių Europos krepšininkių laikyta  Aurimė Rinkevičiūtė dėl sunkios klubo sąnario traumos buvo priversta stabdyti savo karjerą. Tai nevienintelė įžaidėjos problema – anksčiau ji buvo pašalinta iš komandos dėl per mažo svorio.

Tačiau Kauno „VIČI-Aisčių“ ekipoje rungtyniavusi krepšininkė nepasiduoda ir vis dar svajoja grįžti į profesionalią krepšinio komandą bei su pavydu stebi Europos moterų čempionato kovas.

- Praėjusį sezoną Jus kankino svorio problemos ir traumos. Kaip jaučiatės dabar? – BasketZone.lt paklausė krepšininkės.

- Šiuo metu jaučiuosi neblogai, baigiu priprasti prie „kitokio“ gyvenimo t.y. be sportinės veiklos. Svoris laikosi stabilus, aišku, raumenys jau nyksta, bet tai normalu –  nelabai turiu laiko užsiminėti sportu. Tiesiog priėmiau šią susiklosčiusią situaciją, bet neatmetu galimybės dar kada grįžti.

- Kuo užsiimate šiuo metu?

- Sezono viduryje, nutraukus karjera, kibau į mokslus, kurie neblogai sekėsi. Perstojau į Vytauto Didžiojo universitetą, baigiau pirmą kursą, o šiuo metu dirbu vienos įmonės personale.

- Kada tikitės pradėti žaisti?

- Šiuo metu tai sunku atsakyti. Nemanau, kad į profesionalų sportą grįšiu ateinantį sezoną, bet nežinia, kas bus dar kitą ir kaip jausiuosi. Nežinia ar nekankins senosios traumos.

- Pasiilgote krepšinio? Ar nesunku stebėti rungtynes prie televizoriaus ekrano, kai galbūt pati tuo metu aikštelėje rungtyniautumėte?

- Žinoma, pasiilgau ir kitaip negalėtų būti. Bet neatsitraukiau nuo krepšinio pusę metų, dirbau KKML sekretore, domiuosi tuo, kas vyksta Lietuvos ir Europos krepšinio pasaulyje.

Žiūrėdama čempionatą noras grįžti sustiprėjo – taip norisi išbėgti į aikštelę ir padėti Lietuvos rinktinėj, bet gaila, kad to padaryti negaliu.

- Šiuo metu Lietuvos moterų rinktinė kovoja Europos pirmenybėse. Kaip vertinate jos pasirodymą grupės etape?

- Vertinu labai palankiai. Mane nustebino toks krepšininkių žaidimas ir laukiu tolimesnių jų pergalių. Žinoma, galima pastebėti, kad kolektyvo darna labai prisideda prie žaidimo kokybės, kaip ir puikus komandos trenerių darbas.

- Ko galima tikėtis iš antrojo etapo?

- Antrame etape komandos yra įveikiamos ir šansai laimėti dideli. Todėl tikiuosi, kad komanda rodys dar geresnius rezultatus.

- Ar toks geras rinktinės žaidimas Jus nustebino?

- Prieš bet kurį čempionatą tikiesi kažkokio stebuklo, nesvarbu, kaip komanda atrodo pasiruošimo etape. Bet kuomet tą viltį pateisina, labai malonu stebėti čempionatą.

- Kaip manote, ar lietuvės dar turi kokių nors rezervų?

- Manau turi, nes konkrečios lyderės komandoje nėra. Kiekvienose varžybose vis kita žaidėja gali gerai pasirodyti tuo dar labiau nustebindama varžoves bei mus varžybų stebėtojus.

- Galiausiai, kokią vietą prognozuotumėte Lietuvos rinktinei?

- Labai tikiuosi, kad pakliūsime į Europos čempionato ketvertuką. Taip pat, kad pateksime į kitais metais vykstančias Olimpines žaidynes, bet kaip bus pamatysime. O krepšininkėms linkiu didžiausios sėkmės!

 

Agnė Rasiukevičiūtė | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: