J. Zdovcas apie „Žalgirį“: „Mane labiausiai iš vėžių išmušė, tai mano įpėdinis - Maksvytis“

J. Zdovcas apie „Žalgirį“: „Mane labiausiai iš vėžių išmušė, tai mano įpėdinis - Maksvytis“

Buvęs Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Jure Zdovcas davė interviu Slovėnijos spaudai bei papasakojo apie patirtį Kauno klube.



55 metų strategas atskleidė, kad nesigaili, jog priėmė sprendimą sezono eigoje perimti „Žalgirio“ vairą iš atleisto Martino Schillerio.

„Net jeigu ir suvokiau, kad komanda nėra itin konkurencinga, tačiau vargu ar būčiau delsęs gavęs tokį pasiūlymą iš Eurolygos komandos. Tiesa, atvykus į „Žalgirį“ man pritrūko sėkmės. Kai pasirašiau sutartį, traumas patyrė trys pagrindiniai komandos žaidėjai. Buvau vienas, be savo padėjėjų.

Komandoje buvo daug veteranų, o Janį Strelnieką nuolat kamavo problemos. Nebuvo lengva, bet aš nesigailiu. Aštuonios pergalės yra tai, kuo tikrai džiaugiuosi“, – pasakojo slovėnas.


J. Zdovcas taip pat pareiškė, kad jį labiausiai iš vėžių išmušė žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad stratego vietą užims Kazys Maksvytis.

„Mane labiausiai iš vėžių išmušė, tai mano įpėdinis. Jo pavardė žiniasklaidoje pasirodė ganėtinai anksti. Mes įveikėme „Barcelona“, Madrido „Real“, o tada iškyla būsimo trenerio pavardė. Tačiau dėl nieko nesigailiu, nes dirbau puikioje organizacijoje, o klubas turėjo daug ištikimų sirgalių“, – kalbėjo J. Zdovcas.

J. Zdovcas taip prakalbo apie „Žalgirio“ fanus.

„Lietuviai yra patriotai, o mums, slovėnams, reikėtų tuo pasimokyti. Tai atsispindi ir pačiame klube. Tiesa, jis nėra itin palankus užsienio treneriams ir žaidėjas.  „Žalgirio“ sirgaliai yra tikrai įspūdingi. Jie nėra agresyvūs, tačiau tikri krepšinio aistruoliai“, - pareiškė specialistas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: