M. Delia - ko galima tikėtis iš „Wolves“ aukštaūgio? (Žaidėjo analizė)

M. Delia - ko galima tikėtis iš „Wolves“ aukštaūgio? (Žaidėjo analizė)

FIBA nuotr.

Ketvirtadienį „Wolves“ pranešė, kad prie klubo jungiasi ilgametis Argentinos nacionalinės rinktinės žaidėjas Marcosas Delia. Su 209 cm ūgio 30 m. amžiaus vidurio puolėju pasirašyta vienerių metų sutartis su galimybe ją pratęsti dar metams.



Po šio „Wolves“ pirkinio, „INFO Krepšinis“ socialiniame tinkle pateikia naujoko apžvalgą. Kviečiame paskaityti:

***

Po ilgo laukimo, diskusijų bei įvairių nuomonių, pagaliau BC "Wolves" klubas pristatė savo pirmąjį legionierių, 30-ies metų, 2.09 ūgio aukštaūgį - Marcosą Delia.


Marcosas Delia yra ilgametis Argentinos vyrų krepšinio rinktinės narys, vienas pagrindinių šios rinktinės aukštaūgių. M.Delia neretai būna vienas iš naudingiausių rinktinės žaidėjų net ir
rungtyniaujant kartu su tokiomis žvaigždėmis, kaip Nicolás Laprovíttola, Gabriel Deck, Facundo Campazzo ar su karjerą rinktinėje jau baigusiu Luis Scola.

Pažiūrėkime į Marcoso pastarųjų metų rezultatus Argentinos rinktinėje: FIBA pasaulio krepšinio taurės 2019 m. Amerikos atrankos varžybose naujasis ,,Wolves" aukštaūgis per 12 rungtynių vidutiniškai pelnė po 9.1 taško, atkovojo 5.2 kamuolio bei rinko 12.5 naudingumo balo.

Tais pačiais 2019 m. FIBA pasaulio taurėje statistika buvo 7 taškai, 4.6 atkovoti kamuoliai ir 9.4 naudingumo balai.


2020 m. Tokijo olimpiniame turnyre statistika išliko panaši ir pelnė po 7.5 taško, atkovojo po 6 kamuolius bei rinko 11.3 naudingumo balo.

FIBA pasaulio taurės 2023 m. Amerikos atrankos varžybose M.Delia buvo labai naudingas ir per keturis susitikimus pelnė po 9.3 taško, atkovojo 7 kamuolius bei rinko 14.3 naudingumo balo.

Paskutinius du sezonus Marcosas Delia praleido Italijoje atstovaudamas Triesto „Pallacanestro" klubui. 2021-2022m. sezone, aukštaūgis vidutiniškai ant parketo praleisdavo po 22 minutes ir rinko 10.1 taško (59,1 proc. dvit.), 5.7 atkovoto kamuolio, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus bei fiksavo 15.5 naudingumo balo.

"Wolves" klubas įsigijo labai kovingą, patyrusį, aukšto lygio krepšinio mačiusį bei į komandą orientuotą vidurio puolėją. Viena iš stipriausių šio aukštaūgio žaidimo pusių yra žaidimas du prieš du.

M.Deliai esant aikštelėje labai dažnai matysime ,,Wolves" komandą žaisiančią pikenrolą. Komandoje turintis tokius gynėjus, kaip Adą Juškevičių, Kristupą Žemaitį bei Ahmadą Caverą bus nuolat kuriamos situacijos legionieriui.

Aukštaūgis pikenrolo situacijose puikiai geba greitai leistis į baudos aikštelę, nuo baudos metimo linijos, veidu į krepšį užsibaigti atakas. Taip pat, gavęs kamuolį iš gynėjo aukštaūgis puikiai mato aikštę, neblogai skirsto perdavimus, neužlaiko kamuolio dvigubos gynybos situacijose. Praėjusiame sezone vidutiniškai atliko po 2 rezultatyvius perdavimus, kas aukštaūgiui yra iš ties solidu.

Taip pat, reikia išskirti, kad M.Delia turi gerą klaidingų judesių arsenalą po krepšiu, kas leidžia susikurti ir situacijas pačiam, žaidžiant nugara į krepšį. Greitas aukštaūgis, po nusiimto kamuolio gebantis greitai bėgti į puolimą.

Pastarieji du sezonai Italijos komandoje statistiškai šiam krepšininkui buvo tikrai neblogi (2021-2022m. sezone 10.1 taško ir 5.7 atkovoto kamuolio), tačiau svarbu pabrėžti, kad Triesto „Pallacanestro" klube visiškai nebuvo drausmės, žaidimas buvo paremtas gynėjų individualiais veiksmais, kas neretai pasibaigdavo M.Delios bėgiojimu iš vienos aikštelės pusės į kitą neprisiliečiant prie kamuolio. Rungtyniaujant pas Rimą Kurtinaitį, žaidžiant drausmingą, taktišką krepšinį, pamatysime šį aukštaūgį kitomis spalvomis, kur kas labiau įtraukiamą į puolimą įvairiose situacijose.

Susikeitimų gynyboje M.Delia jaučiasi neblogai ir gali pasiūlyti mobilumo. Savo gana ilgomis rankomis priverčia gynėjus mesti jiems nepatogius metimus iš vidutinio nuotolio ar prasiveržus iš po krepšio. Tačiau neretai Argentinietis po susikeitimo ir likus su mažu, aštriu gynėju pritrūkstą greičio išlikti priekyje, kas priverčia komandos draugus padėti, atveriant skyles gynyboje.

Taip pat, svarbu paminėti, kad Delia yra iš tų aukštaūgių, kuriems yra sudėtinga pataikyti baudos metimus. Praėjusiame sezone Argentinietis baudos metimus metė tik 65% tikslumu. Tai buvo vienas iš geriausių jo rezultatų karjeroje. Nėra geras metikas iš vidutinių nuotolių. Nemeta nuo tritaškio linijos.

IŠVADA:

Tikrai solidus papildymas aukštaūgių grandyje, Marcosas Delia sudarys gerą tandemą kartu su Regimantu Miniotu. Abu krepšininkai yra skirtingi ir galintys pasiūlyti skirtingus dalykus aikštelėje, kas
"Wolves" klubui suteiks įvairiapusiškumo. Taip pat, svarbu pabrėžti, kad susidūrus su fiziškai stipresniais vidurio puolėjais, tiek Marcosas ir ypatingai Regimantas Miniotas gali turėti problemų ginantis arčiau krepšinio. Bus įdomu stebėti, kaip komandos trenerių štabas spręs tokias situacijas.


Grįžtant prie naujoko, "Wolves" klubo sirgaliai tikrai pamatys kovingą, atsidavusį komandai krepšininką, kuriam komandos rezultatai yra svarbiau nei individualūs skaičiai.

Žvelgiant bendrai į ,,Vilkų" komplektaciją, kiekvienas oficialiai pristatys krepšininkas yra fiziškas, viską pradedantis nuo gynybos ir orientuotas į komandinį žaidimą. Bus labai įdomu stebėti, kaip komanda atrodys tiek gynyboje tiek puolime, žinant, kad kamuolys neturėtų būti užlaikomas.

Krepsiniozinios.lt ir INFO Krepšinis

Video rekomendacijos: