Didžiausia D. Giedraičio bėda - ilga traumų istorija

Didžiausia D. Giedraičio bėda - ilga traumų istorija

LKL nuotr.

Netrukus pasirengimą artėjančiam sezonui pradėsiantis Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas turi dar vieną naujoką. Daugkartiniai Lietuvos čempionai pagal formulę „3+2“ pasirašė sutartį su Dovydu Giedraičiu.



21-erių 193 cm ūgio krepšininkas pastaruosius penkerius metus priklausė Madrido „Estudiantes“ klubui iš Ispanijos, o praėjusį sezoną nuomos pagrindais praleido Panevėžio „Lietkabelio“ ekipoje.

Po šios žinios savo komentarą socialiniame tinkle „Facebook“ pateikė „Sporto Komentatorius“. Kviečiame paskaityti:

„Kauno Žalgirio direktorius Paulius Motiejūnas po vakar pasirašytos ilgalaikės sutarties su Dovydu Giedraičiu pranešė, kad Žalgiris visada stebi jaunus bei talentingus Lietuvos krepšininkus. O kur buvo daugkartiniai Lietuvos čempionai, kuomet vos šešiolikos metų jaunuolis Nacionalinėje Krepšinio Lygoje rinko po 14 taškų ir 16 naudingumo balų?


Tuomet jauną bei itin perspektyvų jaunuolį į savo gretas prisiviliojo ne gimtojo miesto Ryto komanda, ne tituluočiausia Lietuvoje Žalgirio ekipa, o Madrido Estudiantes klubas. Gynėjas karjerą Ispanijoje pradėjo Madrido Estudiantes dublerių komandoje, tačiau vėliau gavo šansą debiutuoti ir pagrindinėje ekipoje, o komandai iškritus į antrąją lygą jis praėjusiame sezone buvo paskolintas į Panevėžio Lietkabelį.

Ir tik šią vasarą daugkartiniai Lietuvos čempionai, sumokėję 150 tūkstančių eurų išpirką Madrido Estudiantes klubui, pagaliau pasikvietė talentingą gynėją į savo gretas. Žaidėją, kuris pernai įgavo patirties Europos taurėje ir Lietuvos Krepšinio Lygoje. Europos taurėje jaunuolis rinko po 9 taškus ir 5 naudingumo balus. Sėkmingiausias asmeninis pasirodymas - 25 pelnyti taškai, 5 taiklūs tritaškiai ir 17 naudingumo balų prieš Metropolitans ekipą. Vietinėse pirmenybėse Dovydas rinko po 8 taškus ir tiek pat naudingumo balų. Verta pabrėžti, kad sėkmingiausios gynėjo rungtynės buvo būtent prieš Žalgirio ekipą LKL pusfinalyje - 14 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 21 naudingumo balas. Tačiau nereikia pamiršti statistikos grafose nefigūruojančio elemento - elitinės gynybos spaudžiant varžovą su kamuoliu. Jau Ispanijos ACB lygoje jaunuolis buvo statomas prieš pavojingiausius oponentų žaidėjus, lygiai taip pat Dovydą išnaudojo ir N.Čanak praėjusio sezono metu Lietkabelio ekipoje.

Didžiausia bėda - jaunojo gynėjo traumų istorija. Praėjusio sezono spalį Dovydui diagnozuotas čiurnos raiščio plyšimas ir šoninio kelio raiščio patempimas. Šią vasarą  jam buvo atlikta čiurnos raiščio rekonstrukcijos operacija, dėl kurios jis praleis sezono pradžią. Prieš tai lietuvis priverstinai užbaigė sezoną Madride dėl peties traumos, kuomet treniruotės metu Dovydui išniro petys ir teko atlikti operaciją. Dar prieš tai 2019 metų pasaulio vaikinų jaunimo čempionate gynėjui dalinai plyšo čiurnos raiščiai“, - rašo „Sporto Komentatorius“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: