V. Divacas: „Lietuva jau nebėra krepšinio šalis“

V. Divacas: „Lietuva jau nebėra krepšinio šalis“

FIBA nuotr.

Legendinis buvęs krepšininkas Vlade Divacas stebėjo Europos čempionato kovas, o po jų davė interviu Serbijos spaudai ir prakalbo apie Lietuvą.



Serbas suabejojo, ar Lietuvą vis dar galima vadinti krepšinio šalimi, nors būtent taip mėgsta pabrėžti užsienio sporto žurnalistai ir sirgaliai.

„Visa Europa žino, kokia krepšinio šalis yra Lietuva. Visi pateikia Lietuvos pavyzdį, sakydami, jog tai – krepšinio šalis. Tačiau įvardykite man bent vieną žaidėją be Jono Valančiūno, kuris būtų lietuviškas, o ne amerikietiškas produktas ir stabiliai rungtyniautų NBA pastaruosius dešimt metų?

Tiek Domantas Sabonis, tiek Ignas Brazdeikis yra JAV produktas. Lietuviai turi kelis stiprius Eurolygos lygio žaidėjus ir viskas. Nenoriu nurašyti Lietuvos, tačiau jiems reikia pokyčių.


Mano šalyje, Serbijoje, ten krepšinis tikrai yra sporto šakas numeris 1, nes visi žaidžia. Tačiau yra kitas momentas – nei vyrų, nei moterų rinktinėje nežaidžia nė vienas žaidėjas, kuris rungtyniautų vietinėse pirmenybėse. Nė vienas! Tai yra mūsų problema“, – pareiškė V. Divacas.

V. Divacas mano, kad serbams čempionate pritrūko sėkmės.

„Aš manau, kad mums pritrūko sėkmės. Mes turėjome gerą sudėtį, o iki aštuntfinalio demonstravome elitinį žaidimą. Vienas pralaimėjimas ir turi važiuoti namo.

Aplamai, šiame čempionate buvo daug stiprių komandų. Gal net 10 rinktinių realiai galėjo tapti čempionais ir tai nebūtų jokia staigmena.

Aišku, liūdna pralaimėti italams, kai turi savo sudėtyje viena geriausių Europos žaidėjų, tačiau pralaimėjimai yra sporto dalis. Jei Nikola Jokičius ir kiti vyrukai ateityje susirinks į rinktinę, mūsų laukia šviesi ateitis“, – kalbėjo V. Divacas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: