A. Kirilenka pareiškimas: „Nereikia maišyti politikos ir krepšinio, nes tai daro tik kvailiai“

A. Kirilenka pareiškimas: „Nereikia maišyti politikos ir krepšinio, nes tai daro tik kvailiai“

Buvęs krepšininkas, o dabar Rusijos krepšinio federacijos vadovas Andrejus Kirilenka šiuo metu stebi, kaip Rusijos ir Serbijos komandos kaunasi dėl VTB supertaurės čempionų titulo bei davė interviu Serbijos spaudai.



Rusas pareiškė, kad nesupranta žmonių, kurie maišo krepšinį su politika.

„Suprantu situaciją ir kas vyksta Ukrainoje. Esu tikras, kad žaidėjai neseka politikos ir nesidomi politika. Nereikia maišyti politikos ir sporto, nes tai daro tik kvailiai. Bet blogiausia, kad dabar visi yra ekspertai. Mes visi esame virusų (COVID-19) ir politikos ekspertai. Aš nieko nežinau apie politiką. Žinau apie krepšinį. Ties tuom ir noriu baigti.

Sportas turi suvienyti žmones, o ne skaldyti. Krepšinis yra tam, kad galėtume mėgautis kartu, ir taip jis turėtų būti visame pasaulyje.


Aš manau, kad būti krepšininku yra lengviau, nei federacijos prezidentu. Tenka sunkiai dirbti, o tam reikia daug laiko. Stengiuosi viską organizuoti ir užtikrinti, jog viskas vyktų sklandžiai. Noriu pagerinti Rusijos krepšinio lygį. Daug darbo - nuo profesionalaus krepšinio iki mokyklinio lygio“, – kalbėjo A. Kirilenka.

A. Kirilenka tiki, jog Dejanas Bodiroga bus geras Eurolygos vadovas.

„Jis yra vienas iš nedaugelių, kuris yra susipažinęs su FIBA ir Eurolygos problemomis. Jis žino, ko nori FIBA, taip pat ir Eurolyga. Tikiu, kad abi pusės suras kompromisą. Dabar Bodiroga turi suburti visus į vieną vietą ir rasti geriausią sprendimą. Manau, kad jis gali tai padaryti“, – pasakojo rusas.

Primename, kad šį sezoną nei vienas Rusijos klubas nedalyvaus tarptautinėse turnyruose. Suspenduotos yra ir visos nacionalinės rinktinės.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: