J. Zidekas: „Nesu buvęs triukšmingesnėje vietoje nei Kauno sporto halėje“

J. Zidekas: „Nesu buvęs triukšmingesnėje vietoje nei Kauno sporto halėje“

Jiri Zidekas – neeilinė asmenybė ne tik Čekijos ar Lietuvos, bet ir visos Europos krepšinio padangėje. Šis čekų milžinas 1999 m. svariai prisidėjo prie istorijoje įspūdingiausios Lietuvos klubinio krepšinio pergalės – triumfo kartu su „Žalgiriu“ Eurolygoje. Nors nuo to laiko prabėgo daugiau nei dešimt metų nei Kauno, nei „Žalgirio“, nei, juolab, krepšinio čekas nepamiršo.



„Tai buvo dveji geriausi metai mano karjeroje. Lietuviai yra neįtikėtinai draugiški ir puikiai supranta krepšinį. Tai buvo ypatinga vieta mano gyvenime.

Nuo 2000 metų, kuomet palikau komandą, daug kas pasikeitė, buvo didelių permainų vadovybėje. Dabar komanda tvarkosi ir kyla į viršų. Lietuviams būtų pasiekimas patekti į atkrintamąsias, o kas nutiks ten – pamatysime“, – pasakojo Zidekas.

Čekas prisiminė, kokia buvo atmosfera Kauno sporto halėje per paskutiniąsias Eurolygos sezono rungtynes Kaune.


„Iki šios dienos nesu buvęs triukšmingesnėje vietoje nei Kauno sporto halėje per pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes su „Efes Pilsen“ ekipa. Atmosfera buvo kurtinanti. Negalėjai nieko girdėti, ką žmogus, buvęs per tavęs per pusmetrį ar 20 centimetrų, bandė tau pasakyti. Tiesiog šaukėme vienas kitam.

Gynyboje negalėjome tinkamai komunikuoti su komandos draugais. Minutės pertraukėlių metu Jonas Kazlauskas rėkė iš visų plaučių, bet niekas negalėjo nieko išgirsti. Tai buvo beprotiška. Ta atmosfera buvo neįtikėtina“, – kalbėjo buvęs krepšininkas.

J. Zidekas prisiminė smagią istoriją dar prieš Edney dar atvykstant į Kauną.

„Tyusas turėjo galimybę žaisti Zagrebo „Cibona“ klube, tačiau „Cibona“ atstovai teigė, jog žaidėjas yra per žemas rungtyniauti Eurolygos turnyre. Edney šioje situacijoje juokėsi paskutinis. Gerai pamenu, kad po laimėto Eurolygos titulo Miunchene važiavome autobusu ir mano agentas, kuris atstovavo ir Edney, paskambino Zagrebo „Cibona“ komandos prezidentui ir paklausė, ar ir dabar Edney yra per žemas žaisti Zagrebe“, – šypsojosi Zidekas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: