Sh. Napieras šį sezoną „Žalgiriui“ buvo siūlomas net du kartus (Aišku, kiek norėjo uždirbti)

Sh. Napieras šį sezoną „Žalgiriui“ buvo siūlomas net du kartus (Aišku, kiek norėjo uždirbti)

Milano Olimpia nuotr.

Sausio mėnesį į Milano „Emporio Armani“ ekipa atvykęs Shabazzas Napieras sėkmingai pritapo naujoje komandoje ir tapo jos lyderiu.



31 metų 183 cm ūgio amerikietis Eurolygoje vidutiniškai per 26 minutes pelno po 15,1 taško, atkovoja po 1,9 ir perima po 1 kamuolį, atlieka po 4,1 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 15,8 naudingumo balo.

Italijos čempionate krepšininkas per 25 minutes renka 11,4 taškus, 2 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus bei 10,6 naudingumo balus.

Tiesa, gynėjas gali atsidurti ir Kauno „Žalgirio“ komandoje. Jis net du kartus buvo siūlomas tituluočiausiam LKL klubui, tačiau abu kartus pasiūlymas buvo atmestas.


Pirmą kartą Sh. Napiero agentas krepšininką „Žalgiriui“ siūlė vasarą, bet tada Kazys Maksvytis pasirinko Keenaną Evansą.

Antrą kartą gynėjas buvo siūlomas jau po Keenano Evanso patirtos traumos, tačiau tada „Žalgiris“ nusprendė pirmenybę teikti Isaiah Taylorui.

Kad Sh. Napieras buvo siūlomas kauniečiams, patvirtino ir K. Maksvytis.

„Shabazzas Napieras galėjo būti žalgirietis, kaip ir visi. Mes neabejojome jo galimybėmis, bet abejojome dėl sveikatos. Jis buvo mūsų radare“, - teigė K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, Sh. Napieras „Žalgiryje“ norėjo uždirbti 40 tūkst. eurų per mėnesį (400 tūkst. eurų per sezoną).

Tuo metu I. Tayloras Kaune gauna 30 tūkst. per mėnesį.

Primename, kad 2021-aisiais įžaidėjas buvo prisijungęs prie Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos, tačiau patyrė traumą ir nespėjo debiutuoti Eurolygoje.


Vėliau prasidėjus karinei Rusijos invazijai į Ukrainą, Sh. Napieras susikrovė lagaminus ir palikęs Rusiją išvyko į JAV.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: