„Celtics“ skautas B. Matkevičius kalbina buvusį Naujosios Zelandijos regbio žaidėją

„Celtics“ skautas B. Matkevičius kalbina buvusį Naujosios Zelandijos regbio žaidėją

Tarptautinis krepšinio klubo „Celtics“ skautas Benas Matkevičius pristato savo 46-ąjį „The Benas Podcast“ epizodą su buvusiu Naujosios Zelandijos regbio žaidėju bei nacionalinės Italijos ir Japonijos komandų treneriu Seru Džonu Kirwanu.



Tai sportininkas, pagarsėjęs ne tik dėl įvairių pasiekimų savo gyvenime, bet šiandien žinomas ir kaip atletas, įveikęs sunkią depresiją. Džonas savo sunkiausiu gyvenimo laikotarpiu apie savo emocinę būklę nepasakojo nei savo artimiesiems, nei komandos draugams ar specialistams, iki kol turnyro metu Argentinoje pritrūko vos vieno žingsnio iššokti per viešbučio langą.

„Aš gulėjau lovoje po visos dienos kovojimo su savimi, tądien aš turėjau 20 panikos priepuolių ir pasakiau sau – man gana, aš tiesiog iššoksiu per langą“, – pasakojo Džonas.

Tuomet persvarstyti šį sprendimą jam padėjo kambarioko pasakyti žodžiai – „JK (vardo ir pravardės inicialai), tu turi gerą širdį“.


Šiandien žymus sportininkas atvirai kalba apie psichologinės būklės svarbą bei dalinasi savo istorija ir su visais „The Benas Podcast“ klausytojais. Šiame epizode Džonas išskirtinai dalinosi savo filosofija bei jau patvirtintais būdais kaip nugalėti depresiją, skirdamas savo žodžius ne tik sportininkams, bet ir treneriams. Jis pasakoja apie šešis būdus, kurie padės išlaikyti gerą psichinę savijautą.

„Perfekcionizmas yra labiausiai nenaudingas bei žmonių energiją eikvojantis žodis kasdienybėje, nes būti tobulu tiesiog neįmanoma“, – teigė sportininkas.

Atsakant į klausimą, kaip treneris turėtų atsižvelgti į savo žaidėjų paichologinę būseną, JK turi tvirtą nuomonę šia tema.

„Kaip treneris tiesiog priėmiau faktą, jog visi žaidėjai kenčia ir kovoja su asmeniniais iššūkiais.“

Taip pat Džonas pasidalino patarimais bei metodais, kaip treneriams susitvarkyti su kasdieniniu stresu, psichologiniu spaudimu ir papasakojo apie jaučiamą pagarbą salės ir aikštelės prižiūrėtojams. Jis taip pat atviravo apie patirtį Japonijoje ir kaip jam pavyksta prisitaikyti kitoje kultūroje. „Susipažinimas su tos šalies mentalitetu, bei sporto kultūra kurioje tu esi, na ir negalvojimas, jog tu jau viską supranti ir esi geriausias tame.“

Pilnas pokalbis su Seru Džonu Kirwanu:

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: