„Žalgirio“ dievukas T. Edney prisiminė „Žalgirį“: „Lietuvoje - ypatinga atmosfera“

„Žalgirio“ dievukas T. Edney prisiminė „Žalgirį“: „Lietuvoje - ypatinga atmosfera“

Prieš 24 metus – 1999 metų balandžio 22-ąją – Tyusas Edney kartu su dar 11 Kauno „Žalgirio“ žaidėjų Miuncheno arenoje 82:74 sutrypė Bolonijos „Kinder“ išdidumą ir kėlė į viršų Eurolygos taurę.



Dabar amerikietis nusprendė pasidalinti savo įspūdžiais

„Tas laikas buvo neįtikėtinas. Tai pakeitė mano gyvenimą. Mes buvome nurašyti nuo pat sezono pradžios, niekas nesitikėjo, kad mes būsime tokie stiprūs. Tie metai stipriai pakeitė mano karjerą visai kita kryptimi ir pakėlė ją į kitą lygį.

Didžiausia „Žalgirio“ stiprybė buvo puiki atmosfera komandoje. Iki šiol atsimenu tą komandą, jos žaidėjus - puikus kolektyvas aikštelėje ir už jos ribų. 1999 metais „Žalgiris“ turėjo ilgą atsarginių suolelį, bet kuris iš dešimties žaidėjų galėjo išeiti į aikštelę bet kuriuo momentu ir imtis iniciatyvos.


Lietuvoje - ypatinga atmosfera. Pasiilgau to. Tai visai kitokia atmosfera nei žaisdavau JAV. Aistringi sirgaliai mums tuo metu labai padėdavo“, - pasakojo T. Edney.

Krepšinio virtuozas į klausimą, kuri komanda jam buvo geriausia, amerikietis atsakė.

„Daug jų buvo. Žinoma, pirmiausia tai NBA ekipos - Sakramento „Kings“ bei Indianos „Pacers“, tačiau labai mielai prisimenu ir tuos metus, kai žaidžiau Kauno „Žalgiryje“, - pasakojo buvęs krepšininkas.



Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: