A. Polonara: „Žalgiris“ yra religija Kaune. Čia yra didžiulė aistra krepšiniui“

A. Polonara: „Žalgiris“ yra religija Kaune. Čia yra didžiulė aistra krepšiniui“

LKL nuotr.

Sezono viduryje į Kauno „Žalgirio“ gretas atvykęs Achille Polonara davė interviu „Eurohoops“ portalui ir pasidalijo savo įspūdžiais apie „Žalgirį“.



Jis negailėjo gražių žodžių apie Kauną.

„Žaisti Kaune yra kažkas išskirtinio, tai nuostabūs pojučiai. Visa tai patyriau ir pats. Man buvo nelengva atvykti sezono eigoje, nes tai buvo pirmas kartas mano karjeroje, kai sezono metu teko keisti komandą. Bet pamažu prisitaikiau ir dabar jaučiuosi labai patogiai. Čia yra didžiulė aistra krepšiniui. „Žalgiris“ yra religija Kaune.

Kai tik atvykau į „Žalgirį“, sulaukiau daug sveikinimo žinučių. Tai yra labai malonu. Per savo karjerą rungtyniavau su keliais lietuviais ir žinojau, kad tai maža šalis, kurioje krepšinis yra daugiau nei sportas. Tai jiems yra viskas. Kelis kartus žaidžiau prieš Lietuvos rinktinę ir visada pastebėjau didžiulę jų fanų bazę. Žinojau, kur važiuoju.


Lietuviams ir Kaunui yra didelė garbė priimti geriausias Eurolygos komandas ir surengti finalo ketvertą. Jasikevičius Kaune yra beveik Dievas. Visi jį gerbia ir palaikys Barselonos komandą, kurioje rungtyniauja ir Rokas Jokubaitis. Manau, kad atmosfera arenoje bus puiki“ , – sakė italas.

Primename, kad 203 cm ūgio krepšininkas sezoną pradėjo Stambulo „Anadolu Efes“ klube.

Italas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 19 minučių pelno po 4,7 taško, atkovoja po 4,3 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 8,3 naudingumo balo.

LKL čempionate krepšininkas vidutiniškai per 22 minutes įmeta po 7,2 taško, atkovoja po 6,5 kamuolio, atlieka po 1,9 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 11,6 naudingumo balus.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: