M. Beričiaus prisiminimai: „Man buvo didžiulė garbė žaisti viename iš didžiausių klubų Europoje“

M. Beričiaus prisiminimai: „Man buvo didžiulė garbė žaisti viename iš didžiausių klubų Europoje“

Kauno „Žalgiryje“ prieš 20 metų rungtyniavęs Miroslavas Beričius prisiminė žaidimą Lietuvoje.



Jis papasakojo apie praleistus metus Kaune, gerą laiką su „Žalgirio“ legionieriais Edu Cota bei Tanoka Beardu ir pirmuosius Pauliaus Jankūno karjeros žingsnius.

„Viskas buvo puiku. Gyvenau gerai. Man patiko, patiko būti Lietuvoje. Turėjau gerus komandos draugus. Kiekvieną dieną pietaudavome ar vakarieniaudavome, išgerdavome kartu kavos. Kartais išeidavome į miestą po laimėtų rungtynių su Edu Cota ir Tanoka Beardu. Iki šiol puikiai sutariu su lietuviu Mindaugu Timinsku. Puikiai pamenu, jog tame sezone savo karjerą „Žalgiryje“ pradėjo ir Paulius Jankūnas. Tada jis buvo dar labai jaunas ir tik auganti ateities krepšinio žvaigždė“, – laiko mašina į 2003-uosius grįžo serbas.

M. Beričius atskleidė besididžiuojantis, jog spėjo sužaisti su paskutinį sezoną aikštelėje praleidusiu Arvydu Saboniu.


„Žinoma, prisimenu laikus Kauno „Žalgiryje“. Turėjome gerą sezoną. Man buvo didžiulė garbė žaisti viename iš didžiausių klubų Europos krepšinio istorijoje, kuriame yra žaidę tiek krepšinio žvaigždžių. Su viena iš tokių žvaigždžių – Arvydu Saboniu žaidžiau ir aš. Mano nuomone, tai geriausias visų laikų Europos žaidėjas. 2003-2004 m. sezonas „Žalgiryje“ jam buvo ir paskutinis, todėl didžiuojuosi spėjęs sužaisti su juo“, – kalbėjo M.Beričius.

Buvęs krepšininkas teigė, kad ir toliau palaiko „Žalgirį“.

„Seku „Žalgirio“ žaidimą Eurolygoje kaip ir kitų komandų pasirodymus. Kaip bebūtų, kadangi pats žaidžiau „Žalgiryje“, ši komanda man mielesnė širdžiai. Visuomet sergu už „Žalgirį“, nes myliu šį klubą“, - pareiškė serbas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: