A. Polonara atskleidė, ko niekada nepamirš iš karjeros etapo Kaune (Pasakė ir kas nepatiko)

A. Polonara atskleidė, ko niekada nepamirš iš karjeros etapo Kaune (Pasakė ir kas nepatiko)

LKL ir FIBA nuotr.

Praėjusio sezono viduryje į Kauno „Žalgirį“ atvykusiam Achille Polonarai nepavyko pritapti naujoje komandoje.



Pasibaigus sezonui „Žalgiris“ nusprendė nepratęsti sutarties, o pats italas karjerą tęs Bolonijos „Virtus“ gretose.

Puolėjas taip pat atskleidė, ko niekada nepamirš iš karjeros etapo Kaune.

„Labiausiai pasiilgsiu trijų dalykų: beprotiškų fanų, komandos draugų ir Kauno miesto.

Sirgaliai čia yra pamišę, arena visada sausakimša ir čia yra daug energijos. Komandos draugai mane palaikė nuo pat pradžios. Rūbinėje turėjome gerą atmosferą, o Kaunas yra šiuolaikinis miestas, kur gyvena draugiški žmonės. Aš būtinai čia grįšiu“, - pasakojo italas.

Tiesa, krepšininkas atskleidė, kad nepatiko lietuviški orai ir klimatas.



„Čia yra šalta, daug lyja ir nėra saulės. Šito nenorėsiu prisiminti, - juokavo italas. - Taip pat niekur neradau gero itališko maisto. Jo man labai trūko“.

Kiek anksčiau A. Polonara taip pat gyrė „Žalgirį“ ir Lietuvą.

„Krepšinis Lietuvoje yra religija, o „Žalgiris“ – labiausiai sekama ir palaikoma komanda. Daugeliui, ne tik kauniečiams, „Žalgiris“ yra daugiau nei komanda, užtenka pažvelgti į areną, kuri visada pilna žmonių, važiuojančių valandų valandas, kad galėtų atvykti ir pamatyti „Žalgirį“. Atėjimas į areną lietuviams yra šventė. Kai atvykau, buvo sausio 9 diena, o klubas tuo metu reklamavo bilietus rungtynėms, kurios vyks kovo pabaigoje. Visa kita buvo išparduota anksčiau. Niekada nemačiau nieko panašaus visoje Europoje. Tai – nuostabu.

Esu laimingas, kad pasirinkau „Žalgirį“. Tai visiškai buvo teisingas mano pasirinkimas. Tai klubas, kuris turi didelių ambicijų, nori gerai pasirodyti ir turėjo didelį norą atsigriebti po praėjusio sezono Eurolygoje. Turėjome trenerį, kuris nors ir neturi Eurolygos patirties, bet puikiai valdo komandą ir yra jai atsidavęs“, - kalbėjo A. Polonara.

Vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius aukštaūgis Eurolygoje aikštėje praleisdavo po 18 minučių, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 4,6 taško, atkovodavo po 4,2 kamuolio ir atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Vietiniame čempionate italas buvo dar naudingesnis – per 19 ant parketo praleidžiamų minučių jis pelnydavo po 6,7 taško, atkovodavo po 6,2 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: