Po pralaimėto finalo - serbų pyktis: kliuvo ir teisėjams, ir FIBA organizacijai

Po pralaimėto finalo - serbų pyktis: kliuvo ir teisėjams, ir FIBA organizacijai

FIBA ir stopkadras nuotr.

Pasaulio taurėje paaiškėjo naujieji čempionai – pergalės šokį atliko Vokietijos krepšininkai. Jie sekmadienį finale Maniloje 83:77 nugalėjo Serbijos rinktinę ir pirmą kartą istorijoje tapo pasaulio čempionais.



Tiesa, po pralaimėto finalo Serbijos spauda pradėjo kaltųjų paiešką.

Jie piktinosi teisėjais, o FIBA organizacija vadina gėdinga.

„Finalo rungtynės pažymėtos gėdingais teisėjų pasirinkimais. Svarbiausiame mače švilpė teisėjai iš Puerto Riko ir Meksikos. Roberto Vasquezas ir Omaras Bermudezas savo keistais ir prieštaringais sprendimais sugriovė finalą. Serbijos rinktinės federacija įsiuto, kad į svarbiausias turnyro rungtynes delegavo teisėjus iš šalių, kuriose krepšinis nėra pirmaujantis.


R. Vasquezas yra pirmasis Puerto Riko teisėjas, kuris švilpė pasaulio čempionato finale nuo 1998 m.

O. Bermudezas jau yra teisėjavęs Tokijo olimpinėse žaidynėse, pasaulio čempionate Kinijoje ir dabar dirbo finalo rungtynėse.

Trečiasis teisėjas buvo latvis Gatis Salins, kurio didžiausi jo laimėjimai buvo moterų pasaulio čempionato ir FIBA Čempnionų lygos finalo rungtynės. FIBA organizacijai turėtų būti gėda.“, - rašo Kurir.rs portalas.

Nepatenkintas teisėjais buvo ir Serbijos krepšinio federacijos vadovas Predragas Danilovičius.

„Tai buvo keistas teisėjų pasirinkimas finalui. Rytoj bendrausime su Carlu Jungebrandu, kuris yra teisėjų vadovas. Prašysime pasiaiškinti“, - pareiškė serbas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: