„Olympiacos“ atskleidė, kodėl iš „Žalgirio“ prisiviliojo I. Brazdeikį

„Olympiacos“ atskleidė, kodėl iš „Žalgirio“ prisiviliojo I. Brazdeikį

Olympiacos ir LKL nuotr.

Kaip jau rašėme, Kauno „Žalgirio“ gynėjas Ignas Brazdeikis oficialiai paliko komandą ir apsivilko Pirėjo „Olympiacos“ ekipos marškinėlius.



Jis su Graikijos ekipa sudarė 3 metų kontraktą pagal formulę 2+1.

I. Brazdeikis „Olympiacos“ klube per trejus metus uždirbs 3 mln. eurų. Sutartyje numatytos ir premijos.

Tuo metu „Žalgiris“ už krepšininką sulaukė solidžios 500 tūkst. eurų išpirkos sumos.


Praėjus šiek tiek laiko, apie I. Brazdeikio pasirinkimą prakalbo „Olympiacos“ komandos vyr. trenerio Georgio Bartzoko asistentas Giorgios Bozikas.

Pasak jo, I. Brazdeikis leis praplėsti ekipos rotaciją.

„Manome, kad Ignas per artmiausius du metus žengs didelį žingsnį į priekį. Jį ateityje matome, kaip komandos lyderį. Jis gali žaisti keliose pozicijose ir yra dar labai jaunas. Brazdeikis turi didelį įgūdžių paketą, taip pat jau turi Europos ir Eurolygos patirties. Manome, kad jis greitai pritaps prie mūsų ir iškart duos daug naudos. Būtent tai lėmė, kodėl nusprendėme rinktis Igną. Jis yra mūsų ilgalaikės strategijos dalis“, - teigė graikas.

Primename, kad I. Brazdeikis „Žalgirio“ ekipoje šį sezoną turėjo uždirbti apie 800 tūkst. eurų. Jis būtų buvęs brangiausias komandos žaidėjas.

I. Brazdeikis debiutiniame savo Eurolygos sezone per rungtynes rinkdavo po 11,6 taško, atkovodavo po 2,9 kamuolio ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: