R. Kurtinaitis: „Kai Šaras paliko „Žalgirio“ ekipą, daugelis žaidėjų pasakė: „Ačiū dievui“

R. Kurtinaitis: „Kai Šaras paliko „Žalgirio“ ekipą, daugelis žaidėjų pasakė: „Ačiū dievui“

LKL ir Zalgiris.lt nuotr.

Rimas Kurtinaitis nebendravo su Rusijos žiniasklaida nuo 2021 metų sausio, kai buvo atleistas iš Maskvos srities "Chimki" klubo.



Išimtį 63 metų specialistas padarė dienraščiui "Sport-Express". Čia R. Kurtinaitis pasisakė apie Šarūną Jasikevičių.

Pasak R. Kurtinaičio, Šaro elgesys nemažai žalgiriečių gąsdino.

"Šarūnas yra kietas treneris, labai mėgsta griežtą discipliną. Kai jis paliko "Žalgirį", daugelis žaidėjų pasakė: "Ačiū dievui". Jis visus gąsdino. Kita vertus, jam vadovaujant klubas su nedideliu biudžetu pateko į Finalo ketvertą, laimėti Eurolygą būnant Kaune buvo praktiškai neįmanoma", - kalbėjo R. Kurtinaitis.


Jums turbūt ne kartą siūlė stoti prie rinktinės vairo, kodėl atsisakydavote?

– Man prie širdies labiau klubinis krepšinis. Esu įpratęs atiduoti 150 procentų jėgų kasdien, visada žinoti apie savo žaidėjų reikalus. Pavyzdžiui, Maksvytis. Jis susikoncentravęs ties klubo reikalais, tačiau tuo pačiu turi nuolat sekti lietuvius. Taip, tam yra padėjėjai, tačiau ar sugebės jie pamatyti tai, ką galėtų tik jis pats?

Kai kvalifikacijos į didžiuosius turnyrus vykdavo vasarą, rinktinės treneris galėjo visą sezoną dirbti klube, o vėliau turėjo dviejų-trijų savaičių pertrauką, galėjo persikrauti, o taip pat gauti visus pageidaujamus žaidėjus, įskaitant ir iš NBA. Tai buvo puikus požiūris. FIBA surengti analogišką futbolui kvalifikaciją, o gavosi pusfabrikatis. Tačiau jei futbole visi klubiniai turnyrai nutraukiami vardan rinktinės, FIBA to pasiekti nepavyko.

Kaip vyko išsiskyrimas su "Chimki" klubu? Kiek pamenu, jūs net neatsisveikinote su sirgaliais?

– Man buvo skirta laiko pataisyti situaciją. Pora rungtynių buvome arti tikslo, tačiau nepasisekė pabaigose. Tuomet galutinai palūžome. Nėra rezultatų, ir mano kontraktas buvo nutrauktas. Komanda jau tuomet turėjo finansinių problemų, tad su manimi taip ir nebuvo atsiskaityta.

Rėmėjai pasitraukė, kažkam skolos grąžintos, kažkam ne. Pagal kokį principą tai buvo sprendžiama, nėra aišku. Mano agentas tuo užsiima, tačiau derybos sekasi sunkiai. Nesinori kreiptis į teismą. Turėjau tokios patirties, kai dirbau Italijoje ir Lenkijoje. Kai pinigus teko susigrąžinti teismuose. Su "Chimki" norisi susitarti gražiuoju.

Jei būčiau kreipęsis į teismą prieš sezoną, FIBA galėjo uždrausti komandai dalyvauti Superlygoje. Nenorėjau taip pakenkti klubui, tačiau tuo pačiu norėtųsi ir pagarbos sau.


Turite nuomonę, kodėl daugumai legionierių grąžino skolas, o jums ne?

– Gali būti, jie mano, kad esu kaltas dėl rezultatų. Tačiau kontrakte nėra tokios sąlygos: laimėsi – sumokėsim, nelaimėsi – ne. Tai galima sulyginti su karu, kur galima bet kokia atomazga. Pažiūrėsime, kaip vystysis įvykiai. Jei "Chimki" nenorės tartis, teks visgi kreiptis į teismą.

Esate pasiruošęs tęsti karjerą?


– Taip, žinoma. Esu pasirengęs naujiems iššūkiams.

Krepsiniozinios.lt ir Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: