„Žalgirio“ akiratyje buvęs D. Thompsonas atskleidė, kodėl atsisakė atvykti į „Žalgirį“

„Žalgirio“ akiratyje buvęs D. Thompsonas atskleidė, kodėl atsisakė atvykti į „Žalgirį“

2022 metų vasarą Kauno „Žalgirio“ pagrindiniu taikiniu ilgai buvęs Dariusas Thompsonas galiausiai atmetė LKL čempionų pasiūlymą ir persikėlė į Vitorijos „Baskonia“.



Čia amerikietis sužaidė karjeros sezoną, po kurio sulaukė solidaus Stambulo „Anadolu Efes“ pasiūlymo bei šią vasarą persikėlė į Turkiją.

Dabar duodamas interviu Turkijos spaudai amerikietis atskleidė, kodėl praėjusią vasarą nusprendė karjerą tęsti „Baskonia“ komandoje, o ne „Žalgirio“ klube.

Pasak jo, pagrindinė pasirinkimo priežastis buvo klimatas.


„Man teko žaisti Rusijoje (2021-2022 m. sezone vilkėjo „Lokomotiv“ marškinėlius), kur žiemos būna tikrai šaltos. Žinau, kad ir Lietuvoje būna žvarbus oras. Norėjosi šiltesnio klimato. Pasitariau su šeima ir nusprendėme keltis į Ispaniją“, - pasakojo atletas.

Primename, kad „Žalgiris“ tada amerikiečiui siūlė 550-600 tūkst. eurų atlyginimą.

„Baskonia“ komandoje jis uždirbo 700 tūkst. eurų.

Tuo metu „Anadolu Efes“ gretose krepšininkas per sezoną savo sąskaitą papildys 2,3 mln. eurų suma.

Kad „Žalgiris“ 2022 metų vasarą juo domėjosi, kiek anksčiau patvirtino ir pats D. Thompsonas.

„Turėjau pasiūlymų iš „Žalgirio“ ir jį svarsčiau, bet nusprendžiau keltis į „Baskonia“. Jei dar kartą gaučiau kauniečių pasiūlymą? Jį tikrai svarstyčiau. Žinau, kad Lietuvoje krepšinis yra labai mylimas“, - prieš metus šnekėjo D. Thompsonas.

28 metų 193 cm ūgio D. Thompsonas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 27 minutes pelno po 12,3 taško, atkovoja po 3 ir perima po 1,5 kamuolio, atlieka po 3,8 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 11,5 naudingumo balo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: