„Green White Boys“: „Mūsų komanda jautėsi it žaisdama namuose ir tai persidavė žaidėjams“

„Green White Boys“: „Mūsų komanda jautėsi it žaisdama namuose ir tai persidavė žaidėjams“

LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko pirmasis šio sezono grandų mūšis, pasibaigęs čempionų pergale.



„Avia Solutions Group“ arenoje Vilniaus „Rytas“ (7/1) neapgynė namų sienų prieš Kauno „Žalgirį“ (8/0) – 67:81 (10:19, 23:26, 17:17, 17:19).

Po mačo savo mintimis pasidalijo ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai „Green White Boys“.

Kviečiame paskaityti:


„Tikėjome ir tikim ateinančia šlove!

Tikėjome ir tuo, kad lapkričio 5 diena ilgam įsirašys į Lietuvos krepšinio fanscenos istoriją. Abejais atvejais neklydome.

Tik pradėję registraciją į Vilnių supratome, kokio masto susidomėjimo sulauks šitas mačas ir šita išvyka.

Viso aktyviai palaikančių „Žalgirį“ Vilniuje sirgalių buvo virš tūkstančio. Tai neabejotinas rekordas.

Šitas skaičius parodė, kiek stipriai ribojami buvome praėjusiais metais, kai matydavome gausias vilniečių išvykas į mūsų miestą, o mūsų skaičius būdavo maksimaliai apribotas dėl vietų trūkumo.

Proveržis įvyko ir tikimės, kad tai po truputį taps tendencija. Visi sektoriuje buvę žaliai balti palaikymui atsidavė šimtu procentu ir būtent toks yra mūsų tikslas – tiek namų, tiek išvykos rungtynėse vienyti „Žalgirio“ fanus ir išgauti maksimalų palaikymą klubui.

Po rungtynių buvo tiesiog nuostabu girdėti Dimšos, Kazio bei kitų komentarus. Tvirtas ryšys tarp sirgalių ir komandos yra pagrindas, su kuriuo galima žengti labai toli. Mes būsime su jumis ir laimint, ir pralaimint.


Viso mačo metu tikrai buvo juntama derbio atmosfera. Emocijas prieš jį dar labiau kaitino galinga mūsų eisena. Vilniaus gatvės tiesiog aidėjo nuo mūsų dainų, o oras nusidažė žaliai baltomis spalvomis.

Arenoje nuo pat mačo pradžios skambėjome kokybiškai. Pavyko parodyti, kad esame toli gražu ne tik kiekybė, bet ir kokybė.

Mūsų komanda jautėsi it žaisdama namuose ir tai persidavė žaidėjams. Jų emocija aikštėje išties buvo ypatinga.


Džiugu, kad palaikymo kultūra Lietuvoje auga ir konkurencija tribūnose yra sveika. Tikrai galima pripažinti, jog paprasti Ryto sirgaliai daug labiau įsitraukia į rungtynes ir palaikymą nei tai darydavo ankstesniais metais. Progresas akivaizdus, bet vis tik sekmadienis buvo mūsų diena.

Girdėti varžovų fanus švilpiant per savo atakas – labai smagu. Trolinti juos tylinčius per savo pačių himną – dar smagiau.

Ketvirtajame kėlinyje pavyko maksimaliai užsikurti ir tuomet jau mūsų dainų niekas pertraukti neįstengė. Net ir patys primityviausi bandymai.  Būtent mūsų tribūna skambėjo dainomis ir kūrė ultrovą palaikymą savo mylimam klubui!


Smagu ir tai, kad varžovų komandos treneris daugiau dėmesio skiria kalbėjimui apie sirgalius, o ne apie patį žaidimą. Daug skambių frazių pasakyta prieš bei po rungtynių. Vis tik praėjusiais metais po penktųjų finalo serijos rungtynių Giedriui teko atsiverti tylos siena. Pritrūko žodžių tuomet?  Tas pats, Giedriau, laukia ir šiemet.

Jau kitą savaitgalį vėl vyksime į Vilnių, vėl lankysimės toje pačioje ASG arenoje. Vilkas kitas, bet kailis tas pats. Registruokis ir vyk kartu su žaliai baltais!“, - rašė „Green White Boys“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: