„B Tribūna“ apie konfliktą su „Wolves“: „Konfliktas tampa užprogramuotas“

„B Tribūna“ apie konfliktą su „Wolves“: „Konfliktas tampa užprogramuotas“

LKL nuotr.

Šeštadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko viena laukiamiausių sezono akistatų – sostinės derbis.



Čia šeimininku buvęs Vilniaus „Rytas“ (9-2) galiausiai 74:84 (19:18, 16:21, 22:10, 17:25) nusileido „Wolves“ (10-1).

Tuo metu pasibaigus susitikimui nebuvo išvengta ir papildomų aistrų už aikštelės ribų.

Jau pasibaigus rungtynėms „Avia Solutions Group“ arenoje „Ryto“ sirgaliai įsivėlė į konfliktą su „Wolves“ komandos atstovais, buvusiais ložėje virš aktyviausių vilniečių sirgalių.



Praėjus šiek tiek laiko, apie šias rungtynes ir konfliktą mintimis pasidalijo ištikimiausi „Ryto“ sirgaliai „B Tribūna“.

Kviečiame paskaityti:

„Rungtynės pateisinusios lūkesčius. Priešpriešos atmosfera tvyrojo ore, o arenoje rytfaniai užkuria dar aukštesnio lygio palaikymą nei teko matyti iki šiol. Šiurpuliukai eina per kūną prisiminus tuos momentus, kai visa arena atsistoja ant kojų tam, kad sudainuotų “Ei Ryto fanai”.

Didžiulis ačiū ir pagarba kiekvienam atėjusiam ir prisidėjusiam prie šito reginio.

Susitikimo pradžioje kyla baneris su užrašu “Nekenčiu Žalgirio - nes esu rytfanis” ir “Nekenčiu Wolves - nes aš žmogus”.  Kiekvienam rytfaniui nuo mažų dienų priešprieša su Žalgiriu įaugusi į kraują dėl istorinių priežasčių. Turime daugybę istorijų tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Bet pripažįstame, kad tai yra klubas su savo fanų baze, mūsų didžiausiais oponentais ir savo istorija. Tačiau neapykanta Wolves kyla visai iš kitų priežasčių. Pradedant bandymu savintis mūsų klubo istoriją ir simbolius, baigiant savininko artimais ryšiais su rusų oligarchais ir bandymu siekti politinės įtakos per viešąjį visuomenės gyvenimą. Jau dabar galima stebėti kaip vienas po kito politikai krenta Rusijos carui į kišenę ir pradeda giedoti jo giesmes. Sportswashinimas pačiame gražume.

Emociją aptemdo įvykiai aikštėje. Šioje principinėje dvikovoje nusiledžiame varžovams, didžiajai daliai žiūrovų sukeliant daug neigiamų emocijų. Nusivylimas didelis, ypatingai žmonėms, kuriem šis klubas reiškia tiek daug.

Apie konfliktą po rungtynių. Teisintis nesiteisinsime, tačiau tokie konfliktai tęsis, kol tam nebus užkertamas kelias neįkurdinant priešingos pusės atstovų grynai virš mūsų sektoriaus. O šiems pradėjus erzinti tūkstantinę fanų minią konfliktas tampa užprogramuotas.


O toliau laukia rungtynės su Patrų ekipa. Jei neturi bilieto ir nori komandą palaikyti kartu, rašyk mums“, - teigė „B Tribūna“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: