Š. Jasikevičius pasisakė apie Eurolygos įkrintamąsias: „Užtenka reguliaraus sezono mačų“

Š. Jasikevičius pasisakė apie Eurolygos įkrintamąsias: „Užtenka reguliaraus sezono mačų“

Fenerbahce nuotr.

Šarūnas Jasikevičius sėkmingai stojo prie Stambulo „Fenerbahče“ komandos vairo ir laimėjo visas Eurolygos bei Turkijos čempionato rungtynes.



Šaras su „Fenerbahče“ iškovojo visas penkias pergales.

Apie sėkmingą startą treneris pasisakė per interviu „Fenerbahče TV“.

„Visos mintys apie tai, kaip galėčiau padėti komandai. Turime sudėtingą tvarkaraštį. Iškart galvoji apie darbą. Galbūt viskas būtų kitaip, jei būčiau dirbęs nuo pasiruošimo sezonui etapui ir turėčiau daugiau laiko pasimėgauti buvimu čia. O dabar reikia pagalvoti apie daug įvairių dalykų, o laiko nėra. Stengiuosi per daug nepainioti žaidėjų, pateikti kuo mažiau informacijos. Jaučiuosi, lyg būčiau įmestas į ugnį.


Stengiames įvesti savas idėjas, bet dabar svarbiausia rinkti taškus, kai darai smulkius pokyčius. Manau, kad komanda turi daug potencialo parodyti skirtingą veidą, galime žaisti aukštesniais ir žemesniais penketais, galime žaisti įprasta gynyba, bei keistis gynamaisiais. Visų pirmą turi žaisti greitą ir protingą krepšinį, o kitas dalykas turi turėti gebėjimą keisti gynybą ir varžovui parodyti kitokius savo veidus. Laikui bėgant ir aš išsiaiškinsiu, kaip naudoti žaidėjus ir kaip keisti dalykus rungtynių metu.

Kalbant apie naują Eurolygos sistemą, tai nežinau, ką galvoti apie įkrintamųjų sistemą. Daugeliui trenerių, tai patinka, bet aš manau, kad užtenka reguliaraus sezono išsiaiškinti pirmas 8 komandas. Sirgaliams gal ir įdomiau, bet mes turime susitelkti į dalykus kuriuos galime kontroliuoti patys ir bendrai į savo darbą“, - kalbėjo Šaras.

Visos Šaro mintys skaitykite čia.

Krepsiniozinios.lt ir Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: