Eurolygos vykdantysis direktorius: „Ne tik CSKA, bet ir „Zenit“ verta gauti A licenciją“

Eurolygos vykdantysis direktorius: „Ne tik CSKA, bet ir „Zenit“ verta gauti A licenciją“

Stopkadras ir VTB nuotr.

Eurolygos vykdantysis trenerių direktorius Goranas Šašičius sausio mėnesį lankėsi Rusijoje, kur aplankė vietos komandas bei davė interviu teroristinės šalies atstovams.



Čia serbas išreiškė palaikymą rusų komandoms bei tikisi jų greito sugrįžimo į turnyrną.

„Ne tik CSKA turi grįžti į turnyrą. Iki sankcijų Eurolygoje dalyvavo trys rusų komandos. Nepamirškime, kiek šios trys ekipos prarado dėl visos šios situacijos. Turi būti suteikta galimybė Eurolygoje dalyvauti trims Rusijos komandoms. Manau, kad ne tik CSKA, bet ir Sankt Peterburgo „Zenit“ verta gauti A licenciją.

Sankt Peterburgas yra labai gražus iš šiuolaikiškas miestas. Tai itin patraukli vieta bet kurios šalies krepšinio gerbėjams.


Ar noriu, kad sugrįžtų rusų komandos? Visų pirma, kaip serbas, taip. Jie turi sugrįžti. Antra, kaip devynerius metus Eurolygoje dirbantis vykdantysis direktorius, aš tokį sprendimą palaikyčiau. Tikiuosi, kad greitai taip ir nutiks“, - pareiškė G. Šašičius.

G. Šašičius teigė, kad nebijo reakcijų iš Lietuvos ir „Žalgirio“ komandos.

„Esu tolerantiškas, o per savo karjerą išmokau gerbti visas skirtingas nuomones ir požiūrius. „Žalgiris“ turi savo nuomonę, tačiau neturėtų jos primesti man, kaip ir aš jiems neprimetu savo. Sportas išmokė mane pagarbos. Esu pakankamai išsilavinęs, kad turėčiau savo nuomonę, o mano politinės pažiūros - mano reikalas. Šia tema nereikėtų apskritai kalbėti“, - pasakojo vyras.

Primename, kad šalies agresorės komandos iš Eurolygos buvo pašalinti prieš du metus. Visos rusų komandos rungtyniauja tik VTB Vieningoje lygoje.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: