„Green White Boys“: „Pastaruoju metu „Žalgirio“ palaikymas išgyvena virsmą“

„Green White Boys“: „Pastaruoju metu „Žalgirio“ palaikymas išgyvena virsmą“

LKL nuotr.

Paskutiniuoju Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverto dalyviu tapo Kauno „Žalgiris“.



Andrea Trinchieri auklėtiniai Kaune 82:82 (23:26, 21:22, 21:18, 17:16) sužaidė lygiosiomis su Vilniaus „Wolves“, tačiau didele persvara laimėtas pirmasis tarpusavio mačas lėmė, kad titulą ginanti komanda ketvirtfinalio serijoje triumfavo užtikrintai – 177:158.

Po šio mačo savo mintimis pasidalijo ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai „Green White Boys“.

Kviečiame paskaityti:


„Pastaruoju metu „Žalgirio“ palaikymas išgyvena virsmą. Tai tikrai nėra revoliucija, tačiau evoliucija tai ką matome tikrai galima vadinti.

Matome, kad aplinkiniuose sektoriuose atsiranda vis daugiau žmonių, kurie nori aktyviai jungtis prie palaikymo praktiškai visų rungtynių metu. Vis tik jie dažnai dar susiduria su „senosios mokyklos“ kritika, kreivais žvilgsniais ar replikomis.

Mes neabejojame, kad progresyvus mąstymas ir noras nevaržyti savo emocijų nugalės. Anksčiau ar vėliau nugalės visiškai.
 

Todėl norime priminti keletą esminių momentų apie tai, kaip mes suprantame komandos palaikymą ir ko link norime, kad jis judėtų.

1. Komanda palaikoma nepaisant rezultato. Atmosfera „Žalgirio“ arenoje vis dar stipriai priklausoma nuo to, kaip žaidžia komanda. Natūralu, kad geras žaidimas išjudina ir tribūnas, tačiau norėtųsi dažniau matyti atvirkštinį veiksmą, kai arena išjudina komandą.

2. Alkoholio vartojimas. Tie keli procentai stipriai padauginusių veikėjų kenkia „Žalgirio“ ir mūsų visų kaip sirgalių įvaizdžiui. Taip atsiranda šūkavimai per tylos minutes ir svetimos gėdos jausmas, kurio labai norėtųsi, kad liktų kuo mažiau.

3. Atributikos nešiojimas ir naudojimas. Pastebime, kad žalios spalvos arenoje su kiekvienais metais darosi vis mažiau. „Brandinių“ šalikų tribūnose turbūt būna daugiau negu klubo. Iškelti klubo šaliką per šalies himną yra tradicija, puoselėjama visame pasaulyje. Nepamirškime jos ir kelkime žaliai baltus šalikus, kuomet atliekame himną.


4. Dainavimas kartu su tribūna. Žingsnis po žingsnio matome, kad vis daugiau sirgalių tai bando daryti. Nebijokite stotis iš savų vietų, nebijokite palaikyti savo komandos. Mes savo ruožtu bandome moderninti palaikymą, ieškome naujų sąskambių. Taip pat visuomet laukiame naujų idėjų. Jeigu jų turite – visuomet išklausysime.

5. Bendras triukšmo kėlimas ginantis. Tai labai slidus klausimas, tačiau manome, kad nebūtina švilpti ir rėkti kiekvienos varžovų atakos metu. Jau pašalinome iš arenos dūdas ir tai yra didelis laimėjimas. Dabar turime atrasti balansą tarp komandos palaikymo dainomis ir kurtinančio triukšmo.

6. Visa tai turi padėti sukurti teigiamą „Žalgirio“ sirgaliaus įvaizdį bei tuo pačiu prisidėti prie malonios atmosferos tiek komandai, tiek sau. Nedarykime iš savęs klounų arenose, nebūkime populistais, besivaikančiais rezultatų ir nurašančius savus po kelių pralaimėjimų. Sezonas nėra lengvas, tačiau tikime, kad tai bus puikiu atspirties tašku „Žalgirio“ fano identiteto paieškose“, - teigė „Green White Boys“.


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: