R. Šmitas apie A. Trinchieri: „Jis turi daug panašumų su Š. Jasikevičiumi“

R. Šmitas apie A. Trinchieri: „Jis turi daug panašumų su Š. Jasikevičiumi“

LKL ir Fenerbahce nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komandos aukštaūgis Rolandas Šmitas žaidžia dar vieną sėkmingą sezoną.



28 metų 208 cm ūgio latvis Eurolygoje vidutiniškai per 25 minutes pelno po 11,5 taško, atkovoja po 4,7 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 12,1 naudingumo balo.

Puolėjas davė interviu Sportacentrs.com portalui ir atskleidė, kodėl praėjusią vasarą liko „Žalgiryje“.

„Daugelis komandų domėjosi manimi, ypač po gero praėjusio sezono. Bet nenorėjau nieko keisti. Esu Kaune labai patenkintas, o „Žalgiris“ yra aukščiausia organizacija. Aš ir mano šeima čia turime puikias sąlygas. Likti Kaune nebuvo sunkus sprendimas“, - teigė krepšininkas.


R. Šmitas pasisakė ir apie trenerių pokyčius „Žalgirio“ ekipoje.

„Sezono pradžia buvo gera, bet vėliau sustojome. Galiausiai komandoje pasikeitė treneris ir reikėjo priprasti prie kitokio žaidimo stiliaus. Dabar tereikia kovoti ir teigiamas rezultatas ateis. Pats savo žaidimą vertinu teigiamai. Šį sezoną pradėjau geriau, nei praėjusį, nors tobulėti dar yra kur.

Šį sezoną pralaimėjome daug rungtynių, kurias turėjome laimėti. Tai buvo ir namuose, ir svečiuose. Manau, kad mes patys buvome kalti dėl tokios baigties. Nežaidėme taip, kaip praėjusį sezoną, kuomet visi kritome dėl kamuolių, kovojome. Po trenerio pokyčių vėl pradėjome laimėti. Taip visada būna, kei keičiasi treneriai. Trenerio pasikeitimas privertė žaidėjus suvokti, kad kažkas yra negerai.

Su Maksvyčiu krepšinis buvo laisvesnis, buvo daugiau improvizacijos. Trinchieri turi kitokią sistemą. Jis, kaip ir Šarūnas Jasikevičius, turi daug panašumų - žaidimas tapo protingesnis, daugiau sistemų. Visada turi turėti aukštą koncentracijos lygį. Būtent tokie ir skirtumai.

Turėjau pokalbį su Trinchieri. Jis atvykęs iš karto visiems pasakė, kad starto penketų nėra. Maksvytis turi savo starto penketą ir visi žinojome, kas pradės rungtynes, o kas kils nuo atsarginių suolo. Prie Trinchieri yra viskas kitaip. Jis turi 12 žaidėjų ir prieš kiekvienas rungtynes iš naujo renkasi starto penketą. Žinoma, visada norisi pradėti rungtynes, bet dėl to per daug nesijaudinu“, - pasakojo latvis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: