Rusai pasidalijo naujos lygos planais: Turkijos ir Serbijos ekipos bei kosminės premijos

Rusai pasidalijo naujos lygos planais: Turkijos ir Serbijos ekipos bei kosminės premijos

VTB ir Aba-liga nuotr.

Rusijos spauda praneša, kad VTB Vieningoji lyga vėl galvoja plėstis ir į savo gretas nori kviestis Serbijos bei Turkijos ekipas.



Skelbiama, jog komandos jau gavo oficialius kvietimus. Į turnyrą kviečiami šių šalių grandai - Stambulo „Anadolu Efes“, Stambulo „Fenerbahče“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Belgrado „Partizan“.

Pasak pranešimo, yra paruoštas naujo turnyro planas, kuris būtų net pelningesnis už Eurolygą. Diskusijos dėl naujos lygos kūrimo vyks jau balandžio mėnesį.

Tai patvirtino ir pats VTB lygos prezidentas Sergejus Kuščenka.


„Esame pasirengę plėstis arba kurti naują lygą. Visada džiaugiamės galėdami matyti Turkijos ir Serbijos ekipas rungtyniaujančios Rusijoje. Tikimės pokyčių ateityje ir esame pasirengę priimti šias komandas išskėstomis rankomis“, - pareiškė rusas.

Pagrindinė naujojo turnyro rėmėja sutinka tapti Rusijos naftos milžinė „Gazprom“, kuri per metus galėtų skirti net 50 mln. eurų.

Pridedama, kad lygoje dalyvaujančių klubų pajamos būtų bent keturis kartus didesnės nei Eurolygoje.

Naujoje lygoje už pergalę būtų skiriama 120 tūkst. eurų premija. Čempionas susižertų net 4 mln. eurų premiją, o kiekviena komanda sezono pabaigoje iš turnyro bendroje sumoje gautų ne mažiau, nei 3-5 mln. eurų.

Rusija tikisi, kad lygoje žaistų penki Rusijos, keturi Turkijos, trys Serbijos bei dar kelios komandos iš kitų valstybių.

Teigiama, kad „Crvena Zvezda“ ir „Partizan“ šį pasiūlymą rimtai apsvarstys, nors serbų komandų prioritetas yra Eurolygos turnyras.

Šį sezoną VTB Vieningoje lygoje rungtyniauja komandos iš Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: